Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga for the Special Child
  Rate this post

  Max rent naar binnen en ploft neer. ‘Pfff, even uitrusten’, hijgt hij vanuit de stoel in de ontvangstruimte van Kindercentrum Haarlem. Even later volgt zijn moeder. Max komt vrijdagmiddag yoga doen. Hij heeft het syndroom van Down. Wekelijks doen wij een speciale serie yogaoefeningen die hem helpen zich beter te concentreren en te ontspannen.

  Samen staan we op de yogamat. Max wilbeginnen, maar wel graag op zijn manier.Prima, ik doe met hem mee en pak daarna de ademhalingsoefeningen op waar we de les altijd mee starten. De ademhalingsoefeningen gaan steeds gemakkelijker, omdat we ze net als de andere yogaoefeningen iedere week herhalen. Na alle inspanning gaat hij lekker liggen op zijn matje. Met een kussen en dekentje kom ik naast hem zitten om tijdens de ontspanningzijn voeten nog wat te masseren.Langzaam gaan zijn ogen dicht.
  Ik ben Annet van de Rhee, yogadocente van Kinderyoga de Bloementuin. Samen met collega Anna-Greet ben ik gespecialiseerd in de methode Yoga for the Special Child®. Deze methode is zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen, zoals het syndroom van Down, een meervoudig complexe handicap, cerebrale parese, ADHD, autisme en leerproblemen.De methode wordt individueel, groepsgewijs of samen als ouder-kindyoga aangeboden.Heb je vragen of zou je een keer willen langs­komen om te kijken? Mail of bel me!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply