Rate this post
 • Yoga is geen gymnastiek
  Rate this post

  Yogastudio Balance in Motion kun je vinden in het mooie Appelscha. Hier vind je mij, Carin van den Berge, yogadocente, echtgenote en moeder van twee geweldige zoons.

  Graag vertel ik iets over mijzelf en mijn passie voor yoga. Ik ben een gepassioneerd mens met de nadruk op gezondheid en creativiteit. Ik ben 7 jaar met yoga bezig en doe dit steeds weer met veel plezier. Na zelf lessen te hebben gevolgd, ben ik vrij snel begonnen met de opleiding tot Dru-yoga docent, en halverwege mijn opleiding kreeg ik in Appelscha de gelegenheid om bestaande lessen van een collega (die ging stoppen) over te nemen. Dit heb ik met veel plezier gedaan en doe ik nog steeds. Naast deze opleiding heb ik ook de bijscholing tot Dru Zwangerschapsyogadocent, Dru Meditatiedocent en ‘yoga bij kanker’gedaan.

  Yoga voor iedereen
  In Appelscha geef ik 3 keer per week een yogales van 1,5 uur. Elke les is anders, al komen natuurlijk regelmatig dezelfde houdingen en reeksen voorbij. De lessen zijn door iedereen te volgen, van beginner tot gevorderde, waarbij ik moet zeggen dat mensen die een stevige, heel intensieve vorm van yoga gewend zijn, bij mij een andere ervaring zullen krijgen.
  Ik ben ervan overtuigd dat yoga om veel meer gaat dan om bewegen alleen. Yoga is geen gymnastiek. Yoga verbindt lichaam en geest en wordt met aandacht (noem het ‘mindfull’) uitgevoerd. De ademhaling is hierbij van essentieel belang. Een soepel lichaam en ontspannen geest is het ­effect. Dru-yoga kenmerkt zich voornamelijk door de ‘zachte’ bewegingen en speciale oefenreeksen. Verder probeer ik mijzelf vooral niet ál te serieus te nemen. Een ontspannen en vriendelijke sfeer vind ik prettig, en een beetje humor ontbreekt zelden.

  Iedereen is uniek
  Mijn kennis (hier wordt nog dagelijks aan gewerkt), mijn ervaring en enthousiasme zorgen ervoor dat elke cursist gezien wordt. Het is mijn streven iedereen op zijn gemak te stellen. Iedereen is uniek. Als dit betekent dat ik de les wat moet aanpassen, dan is dat geen enkel probleem. Vaak is het de cursist zelf die het moeilijk vindt om ‘anders’ te worden behandeld, maar we zíjn toch ook niet allemaal hetzelfde? Het zou toch niet juist zijn om iedereen hetzelfde te laten doen, ook al is dat niet voor iedereen goed? Je komt toch ook voor jezelf en niet voor een ander? Afijn, dit alleen is al een mooie les… Je eigen grenzen en (on)mogelijkheden zien en accepteren. Jong en oud is welkom.

  De lessen vinden plaats in de Gereformeerde Kerk ‘De Aanloop’ aan de Van Emstweg in Appelscha. Kijk voor meer informatie en een proefles op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply