Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga is voor iedereen!
  Rate this post

  Yoga Nidra is enorm in opkomst. Het is een vorm van yoga die je in een diepe staat van ontspanning brengt. Soms zelfs in trance. Yoga Nidra betekent ­letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Dit is een krachtige en diepe ­ontspanningsmethodiek.

  Wist je dat één sessie van 30 minuten gelijk staat aan drie á vier uur slaap? Het is een fijne en toegankelijke les waarin je complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning bereikt. Het lijkt net alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je balanceert als het ware op het lijntje van wakker zijn en slapen.

  Liggend
  In tegenstelling tot andere yoga-vormen, heb je bij Yoga Nidra geen zittende en staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat, eventueel met een fijne deken over je heen. Tijdens de sessie leidt de docente je door de verschillende fases van de oefening heen. Jij laat je leiden, zodat je volledig kunt ontspannen.

  Even helemaal niks
  Tijdens de sessie bereik je een staat van bewustzijn zonder gedachten, beelden, gevoelens of sensaties. Je lichaam en geest ontspannen volledig, terwijl het denken zich terugtrekt. Je kan alles even laten voor wat het is en je overgeven aan het moment. Deze lessen zijn vooral geschikt voor mensen die onder hoge druk staan, de hele dag scherp moeten zijn of mensen die oververmoeid zijn, en (bijna) een burn-out hebben.

  Yogaspots: even voorstellen!
  Yogaspots is in 2017 opgericht door Iris ­Holtmeulen en Esther Boer. ‘Onze missie?’ ‘Wij willen yoga toegankelijk maken voor iedereen. Bij ons voel je je welkom, we nemen de tijd voor je, en kunt op je eigen niveau deelnemen aan de ontspannen yogalessen’, aldus de dames. Iris: ‘Het inspireren en begeleiden van mensen op hun yogapad vind ik fantastisch! Yoga kan je zoveel moois brengen en het is een cadeautje om dat vanaf de zijlijn bij mensen te zien gebeuren.’ Esther is het hiermee eens. ‘Tijdens mijn lessen gaat het niet om de perfecte houding, maar om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, te kunnen voelen wat jouw lichaam nodig heeft en om jezelf te laten genieten van het moment. Ik vind het heerlijk om de ervaringen die ik met yoga heb te mogen delen met mijn studenten.’

  Yogaspots biedt acht verschillende soorten yoga aan. Zo is er voor iedereen wel een passende les. Kies uit een heerlijke, dynamische, krachtige les zoals ashtanga yoga, of de meest ontspannen vorm die er bestaat: yoga nidra. Esther en Iris helpen je graag bij het vinden van een passende les.

  Vind jouw ­yogaspot in…
  • Noordwijk
  • Noordwijkerhout
  • Rijpwetering
  • Stompwijk
  • Woubrugge

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply