Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga: juist ook voor ouderen
  Rate this post

  ‘Yoga is toch niets voor mij, op mijn leeftijd?’ ‘Is dat niet veel te zweverig?’ of ‘Daar ben ik toch veel te stijf voor!’ Helaas hoor ik dit soort uitspraken vaak van ouderen, maar yoga kan juist voor ouderen heel veel waarde hebben.

  Het hoeft niet moeilijk te zijn en je hoeft er niet lenig of sterk voor te zijn, maar je kunt het er wel van worden! Het is belangrijk om te bewegen, maar wel op een verantwoorde en prettige manier. Yogaoefeningen doen in een niet te grote groep kan heel plezierig zijn. Het verbetert de kwaliteit van leven, op elke leeftijd. Is het niet fijn om over al onze vermogens te blijven beschikken en zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven? Dat heeft alles te maken met een goede fysieke conditie. Het is bewezen dat yoga vele gunstige effecten heeft op het verouderingsproces, en mensen die regelmatig yoga beoefenen, worden vaak jonger geschat dan hun werkelijke leeftijd. Ik zie yoga als een compleet gezondheidssysteem, dat niet alleen de vitaliteit in het lichaam herstelt, maar ook rust en helderheid in het hoofd brengt en ons leert om te gaan met de omstandigheden in ons leven. De oefeningen zijn onder andere gericht op het verbeteren van de ademhaling, een goede lichaamshouding en soepele wervelkolom. Door yoga kunnen ook rugklachten verdwijnen of aanzienlijk verminderen.
  Voor 60-plus yogalessen kun je terecht bij mij. Ik heb mijn studio in de Goudse Praktijk. Ook met een lichamelijke beperking kun je aan deze lessen meedoen. Je bent welkom voor een gratis proefles!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply