Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga-lessen voor kinderen en tieners
  Rate this post

  Jongeren moeten tegenwoordig zoveel en staan bloot aan allerlei prikkels: huiswerk maken, social media, sporten… Ze hebben het druk en zijn snel afgeleid. Wat zou het dan fijn zijn als ze tot rust kunnen komen, zonder verplichtingen. Met kinderyoga of tieneryoga kan dat.

  Tieneryoga: wat is nou leuker dan yoga doen met je leeftijdsgenoten? Tijdens een les doen we diverse asana’s (yoga-oefeningen) vanuit de verschillende yogatradities, al dan niet binnen een thema. Het zijn oefeningen die de tieners ondersteunen in deze bijzondere fase in hun leven. We doen ook oefeningen die gericht zijn op de ademhaling (pranayama), mindfulness, expressie, samenwerking, bewustwording van je fysieke, emotionele en mentale lichaam, verschillende vormen van meditatie, het onderzoeken van je kwaliteiten, het toepassen van Mudra’s en meer.
  Na een tieneryogales voel je je meer in balans en heb je gewerkt aan een fit lichaam en een ontspannen geest / hoofd…
  Naast tieneryoga geeft Mira ook yoga voor kinderen. Hierbij krijgen ze ruimte om zelf­vertrouwen, ontspanning en plezier te ervaren. Door middel van visualisaties, (kinder)yogahoudingen, massages met behulp van massagekaartjes, diverse spellen en tekenen krijgen de kinderen de kans om verbinding te voelen tussen lichaam en geest. Het ‘mediteren’ gaat in de vorm van het voorlezen van verhalen. Veel verhaaltjes zijn zó geschreven, dat ze de kinderen helpen om zich te concentreren, hun zorgen los te laten, in zichzelf te geloven en vertrouwen te krijgen. Ze leren erbij dat het waardevol kan zijn om rustig over oude situaties in het dagelijks leven na te denken en te ontdekken wie ze zijn.
  De lessen worden gegeven op diverse locaties in Barendrecht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply