Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga ondersteunt het herstel
  Rate this post

  Als je borstkanker hebt, onderga je vaak allerlei behandelingen en is de kans groot dat je je lichaam niet meer vertrouwt. Mogelijk neem je een gebogen houding aan en beweeg je weinig gedurende de hele periode van operatie en bestralingen. Het is echter van belang om te blijven bewegen, omdat anders je spieren verzwakt raken en littekens verkleven. Met yoga kom je weer in beweging.

  Yoga is niet alleen goed voor je houding en conditie, maar heeft ook een positief effect op je geest. Door je ziekte kunnen allerlei gedachten door je hoofd gaan, en dat kan leiden tot stress. Yoga kan je helpen om je op je lichaam en je gevoel te richten, zodat je bewuster in het leven gaat staan.

  Met yoga maak je je lichaam soepeler, je spieren sterker en je geest rustiger. Elke les begint met een rustmoment, waarna er aandacht is voor je lichaam: hoe voelt het aan? Afhankelijk van je mogelijkheden volgen (ademhalings)oefeningen en we sluiten altijd af met ontspanning. Door de oefeningen en houdingen kom je beter in contact met je lichaam, je gedachten en je gevoelens, hetgeen je herstel- en verwerkingsproces bevordert.
  Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, want bij yoga gaat het niet om presteren. Je hoeft dus niet een perfect lichaam te hebben om de oefeningen te kunnen doen. Aanpassingen zijn door mij gemakkelijk te maken. Voor meer informatie ga je naar mijn website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply