Rate this post
 • Yoga voor het brein
  Rate this post

  Sinds 2000 werk ik met veel plezier in mijn Coaching ­praktijk aan huis. Ik werk met technieken als Neurofeedback, EMDR, NLP, RET en Ontspanningstechnieken. Vanwege de bijzondere resultaten van Neurofeedback trainingen wil ik met name daaraan meer bekendheid geven in deze regio.

  Neurofeedback is een krachtige hersentraining voor diepgaande transformatie en ontwikkeling. Met behulp van deze trainingen worden er nieuwe verbindingen aangemaakt in je brein. Neurofeedback leert je hersenen optimaal te functioneren en hun volledige potentieel te benutten. De resultaten hiervan leiden tot positieve veranderingen en ontwikkelingen op mentaal, lichamelijk, emotioneel, spiritueel en relationeel niveau.
  Onze spieren trainen we in de sportschool, met Neurofeedback trainen we ons brein. Je hoeft niet persé een diagnose te hebben om deze trainingen te doen. Dat maakt Neuro­feedback toegankelijk voor een ieder die het beste uit zichzelf en het leven wil halen. Voor iedereen die optimaal wil functioneren, flexibel en veerkrachtig wil blijven. In het algemeen zul je meer rust ervaren, je zit beter in je vel. Je kunt beter onthouden en je concentratie verbetert. Je voelt je krachtiger, staat steviger in je schoenen en je slaapt beter.

  Klachten en aandoeningen
  Meer specifiek geeft Neurofeedback goede en bijzondere resultaten bij mensen met aandoeningen als ADHD / ADD /
  PDD-NOS / Asperger / PTSS, Dyslexie, stress, burn-out, slapeloosheid, depressie, angst, verslavingen, dwang­stoornissen, chronisch vermoeidheidssyndroom (ME), fybro­myalgie, overgangsklachten en problemen met concen­tratie, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

  Hoe verloopt een training?
  Je neemt plaats in een gemakkelijke stoel. Op je oren en je hoofd worden sensoren geplakt. Deze sensoren meten de activiteit van je brein en geven dit door aan de computer.
  Je luistert ontspannen naar muziek of je kijkt naar een dvd-film. Neurofeedback trainingen zijn daarom zeer geschikt voor kinderen, omdat ze met plezier naar hun favoriete film kunnen kijken. De training duurt ongeveer 35 minuten en is niet intensief of belastend. Je kunt heerlijk ontspannen, je hoeft niets te doen. Het is een onbewust leerproces. Terwijl je luistert en kijkt, zullen zich korte onderbrekingen voordoen in geluid en beeld. Dit gebeurt op het moment dat er onrust of instabiliteit gemeten wordt. Middels de onderbrekingen wordt je brein zich bewust van datgene wat het een fractie van een seconde daarvóór deed. Het brein reageert op de onderbreking door zich te reorganiseren en slaat een andere, meer effectieve richting in. Vervolgens lopen beeld en geluid weer door. Dit alles gebeurt in een fractie van een seconde. In de praktijk betekent dit dat je geniet van mooie muziek en beelden met af en toe een onderbreking. De meeste mensen verheugen zich op de sessie: diep ­ontspannen genieten in de stoel. Meegaan in de flow.
  De trainingen zijn ook toegankelijk voor mensen met een minimum inkomen. Ik nodig je uit een kijkje te nemen op mijn website en een eerste training te ervaren tegen
  gereduceerd tarief. Via telefoon of mail geef ik graag meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply