Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga zweverig? Ik dacht het niet!
  Rate this post

  Bij het woord ‘yoga’ krijgen veel mensen nog steeds het ‘geitenwollensokken’-gevoel: alternatief geklede yogadocenten die in stilte mediteren op een matje, veelal in lotushouding (die door veel mensen nooit bereikt zal worden), en een wierookje dat het plaatje compleet maakt.

  Maar niets is minder waar. Yoga is hip, yoga is hot. In 2013 deden naar schatting al zo’n kleine 600.000 Nederlanders aan yoga, en dat aantal is inmiddels flink gestegen en stijgt nog steeds.
  Yoga is niet alleen een oude tak van sport, maar een bewegingsleer waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt, zonder het lichaam zwaar te belasten. In het Westen is het een populair middel om sportief bezig te zijn, te onthaasten en stress te verminderen.
  Tijdens de lessen, waarbij de aandacht naar binnen is gericht, leer je hoe je door inspanning (de yogaoefeningen) onnodige spanning kunt loslaten, waardoor er meer balans ontstaat tussen spanning en ontspanning, rust en onrust of tussen soepelheid en stijfheid. Hierdoor kan yoga ons leren bewuster om te gaan met wat we tegenkomen in het dagelijks leven. Lichamelijke klachten, zoals spanning in nek en schouders, rugpijn, hoofdpijn en hyperventilatie, kunnen door yoga worden voorkomen, verminderen en soms zelfs verdwijnen.
  Ervaring met yoga is niet nodig. Je hoeft de oefeningen niet perfect te kunnen uitvoeren of je best te doen om in een voor jou onmogelijke houding te komen. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.
  Wil je je fitter, energieker en minder gestrest voelen? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles bij Well with Yoga, voor een van de Saswitha (Hatha) yoga-, zwangerschapsyoga-, poweryoga- en/of ontspanningslessen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply