Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zacht en pijnloos van rugpijn af
  Rate this post

  Geregeld word je midden in de nacht wakker van pijnscheuten in je rug en overdag heb je moeite om lang stil te zitten vanwege de zeurende pijn die uren blijft hangen. Als je na een lange dag op kantoor thuiskomt kun je nog nauwelijks bewegen.

  Je hebt al van alles geprobeerd en de oefeningen die je braaf doet helpen wel, maar het is soms een behoorlijk tijdrovende klus. Liever wil je iets dat je snel van je pijn afhelpt zodat je weer door kunt slapen.

  Verkeerde houding
  Wist je dat veel klachten in je rug én gewrichten kunnen voortkomen uit beenlengteverschil? Een beenlengteverschil ontstaat doordat de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht zakt. Door een verkeerde houding of verkeerd bewegen kunnen de pezen en banden van je ene heup meer uitrekken en zakt de kop van het dijbeen uit het heupgewricht, waardoor beenlengteverschil ontstaat. Dit verschil kan er ook voor zorgen dat je heiligbeen scheef gaat staan. Het gevolg: spanning en pijn in allerlei delen van je lichaam. Spanning die weer tot allerlei andere klachten kan leiden zoals: bekkeninstabiliteit, bekkenscheefstand, ischias en klachten in je rug en schouders. Ook kun je er hoofdpijn en migraine door krijgen.

  Zacht en pijnloos
  Dorntherapie is een zachte en pijnloze manier om het beenlengteverschil te corrigeren. Richard Uiterwijk is onder andere gespecialiseerd in Dorntherapie en vertelt: ‘Ik combineer Dorntherapie afhankelijk van de klacht met fysieke therapie. Hierbij behandel ik, in tegenstelling tot vele andere behandelaars, niet alleen één pijnpunt, maar controleer ik het hele lichaam op pijnpunten. Op die manier kun je een probleem in de basis aanpakken en heeft het veel sneller effect.’

  Intensief en effectief
  ‘Een behandeling duurt anderhalf tot twee uur en dat is vrij intensief, maar het heeft als groot voordeel dat je al na een dag of twee verschil merkt. Afhankelijk van de ernst van de klacht heb je in totaal één tot vier behandelingen nodig en die worden uitgestreken over 16 weken. Het is echt een hele effectieve behandeling, waarbij je op een korte termijn de grootste resultaten boekt.’

  Aandacht voor jou en je klacht!
  Richard Uiterwijk van de Oosterse Hand helpt jou om je snel weer beter te voelen. Dit doet hij door middel van verschillende massagetechnieken, zoals de klankschaal-, sport- en afslankmassage. Hij heeft aandacht voor jou en je klachten en zal indien nodig een gericht behandelplan maken voor een doelgerichte behandeling. In overleg bepaal je hoeveel behandelingen je nodig hebt en wilt ondergaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply