Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ze kwam haast niet meer buiten’
  Rate this post

  Leonie droomde over een mooi volle, lange bos haar. Eentje die je ziet bij reclamespotjes van shampoos. Helaas was zij niet gezegend met mooi vol haar, maar met een dun bosje flutterhaar. Wat ze ook voor shampoos probeerde, het resultaat was niet zoals zij het zich voorstelde. Bij een windvlaag zag je de schedel en bij regen of bij hitte was het resultaat ook niet geweldig. Ze moest het ermee doen, dacht ze.

  Na het douchen, vond ze steeds vaker haar in het doucheputje. Elke haar die je verliest, doet pijn. Zeker als je al niet veel hebt. In de spiegel ontdekte ze plotseling kale plekjes ter grootte van een muntstuk. De paniek sloeg toe. Wat gebeurde er met het haar? Was ze ziek? Ze besloot om zoveel mogelijk thuis te blijven, totdat het weer over was. Het haar begon soms weer te groeien op de kale plekjes, maar er kwamen steeds meer kale plekjes bij. Daardoor werd ze steeds kaler en kon ze het niet meer camoufleren. Ze kende niemand in haar vriendenkring die ook kale plekken hadden. Ze kende mensen die kaal waren geworden door een chemobehandeling maar die kregen het haar terug.

  Ze hoorde dat ze bij Frans Koopal ervaring hadden met mensen die te maken hebben met haarverlies. Haar vriendin zei dat ze wel met haar mee wilde naar een haarwerkspecialist om naar een oplossing te zoeken. Misschien zou een haargroeimiddel een oplossing zijn? Op internet had ze al wat opgezocht. Ze vond het erg spannend, maar een afspraak bij Frans Koopal voor een intakegesprek was gelukkig snel gemaakt.

  Bij het betreden van de zaak voelde het gelijk al vertrouwd. Leonie en haar vriendin keken vol verbazing naar de vele poppen met haar. Ze waren nog nooit we in een pruikenwinkel geweest en waren verbaasd over de vele modellen van pruiken, mutsjes en hoeden. Vanwege de spanning kregen de twee vriendinnen spontaan de slappe lach. ‘Kun je hier écht je droomkapsel krijgen?’, vroeg Leonie. ‘Hoe zou je eruit kunnen zien?’, vroeg haar vriendin zich af. ‘Als Mien Dobbelsteen of als Tina Turner?’

  Na een kopje koffie met wat lekkers kon het intakegesprek beginnen. Over en weer werden vragen gesteld en werd er naar elkaar geluisterd. De vriendinnen vroegen naar een oplossing voor de kale plekken en dachten hierbij aan een haargroeimiddel. Er zijn wel verzorgingsproducten, maar die leveren niet direct het resultaat op waarnaar ze op zoek waren. Een oplossing die wel direct resultaat geeft, is een haarwerk.

  De vriendinnen keken elkaar aan. Moest dan Leonies hoofd worden kaalgeschoren? ‘Ik wil mijn eigen haar zolang mogelijk houden’, zei Leonie. Gelukkig kon ze onmiddellijk gerustgesteld worden. Het is namelijk niet nodig om het eigen haar af te scheren. Dat kan er gewoon onder blijven. Artiesten doen dit immers ook: zij krijgen een pruik over hun eigen haar heen.
  Haar vriendin vertelde dat Leonie bijna niet meer naar buiten ging vanwege het haarverlies. Wat zou het fijn zijn als ze weer haar had, zodat ze zich overal durft te vertonen.

  Nadat er een aantal haarwerken was uitgezocht, kon het passen beginnen. Al bij het eerste haarwerk kregen de vriendinnen tranen in hum ogen. Zoiets moois hadden ze wel gehoopt, maar niet verwacht. De spanning viel zienderogen weg. Er werd gehuild en gelachen, en het uiteindelijke resultaat was verbluffend. Leonie kon maar niet genoeg krijgen van haar spiegelbeeld. De vriendinnen vlogen elkaar om de hals (de coronamaatregelen waren ze even helemaal vergeten). Eindelijk had Leonie haar droomkapsel en de zorgen over de kale plekken waren voorbij.

  Voorzien van een prachtig haarwerk, onderhoudsproducten en de controleafspraak gingen de blije vriendinnen de zaak uit. Ons doel is om mensen blij en tevreden te maken, maar telkens is het ontroerend als wij het doel hebben bereikt: mensen gelukkig maken met een mooi haarwerk en goede begeleiding. Als we dat zien, is onze missie geslaagd.
  Zit je net als Leonie met vragen? Wacht dan niet langer en maak een vrijblijvende afspraak.

  Team Frans Koopal

  Vergoedingen in het nieuwe jaar
  Elk jaar veranderen er dingen in de zorgverzekering en daarmee de vergoedingen voor bijvoorbeeld een haarwerk of haarprothese. Vanuit de basisverzekering kun je aanspraak maken voor een vergoeding hiervoor. Hierbij dient aan een aantal voorwaarden voldaan te worden. Meer informatie hierover is onder andere te vinden op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pruiken.
  Wil je weten wat de veranderingen zijn in vergoedingen tussen 2020 en 2021? Op onze website vind je een overzicht met gegevens die wij tot nu toe weten van de (grotere) verzekeraars.
  Liefs, Layla

  Uit de zaak
  Frans Koopal Haarwerken is al 3 generaties lang een begrip in Noord-Nederland. De zaak voorziet klanten die te maken hebben met haaruitval van een passend haarwerk.

  Verzorgingsproducten
  Het is niet alleen belangrijk om je haarwerk goed te verzorgen, maar ook je (hoofd)huid moet in optimale conditie worden gehouden of gebracht, bijvoorbeeld met de verzorgingslijn van Mediceuticals. Deze producten zijn geschikt bij overmatige haaruitval en dunner wordend haar. Daarnaast zijn er ook behandelmethoden voor verschillende vormen van haar- en huidproblematiek. De medewerkers van Frans Koopal Haarwerken kunnen je er alles over vertellen.

  Jubileummagazine
  Wil jij het jubileummagazine ‘Layla 55 jaar haarwerker’ ontvangen? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply