Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zeg je angsten voorgoed gedag!
  Rate this post

  Al wat langer loop je rond met angsten, fobieën of andere negatieve emoties. Misschien ben je hiervoor al naar de huisarts geweest en kan die niet zoveel voor je betekenen. Maar hé: dat betekent niet dat het tussen je oren zit of dat er maar ‘moet leren leven’!

  Angsten zijn natuurlijk én nuttig: ze dienen als zelf-bescherming. Je lichaam reageert (onbewust) op een specifieke situatie, waarbij je het gevoel hebt dat je de controle verliest over jezelf of de situatie. Er zijn diverse situaties waarin het echter onnodig is om angst te ervaren. Ook al weet je dat het niet nodig is, je reageert dan toch alsof je écht angstig bent. Dat is bijvoorbeeld het geval bij rij-angst of vliegangst. Zulke ‘onnodige’ angsten kunnen je een hoop stress en negativiteit bezorgen. Heb je het gevoel dat je doorslaat in je angst, dan kan hypnotherapie wat voor je zijn.

  Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?
  Als je de angsten of de fobie wilt wegnemen, is het belangrijk om je te richten op je onderbewuste en op het verleden. Vanuit hier is de angst namelijk verankerd en ontstaan. In de hypnotherapie wordt dan ook contact gemaakt met je onderbewustzijn, het deel van je hersenen waarin je verleden ligt opgeslagen. Hoe zo’n hypnotherapie sessie eruit ziet? Na een uitgebreid eerste gesprek ga je in een comfortabele houding zitten of liggen. Je focust je op de stem en de instructies van de therapeut. Je verlegt je focus en komt in een diepe ontspanning. Langzaam raken je gedachten op de achtergrond. Op deze manier komt de therapeut terecht in je onderbewustzijn. Vanuit hier kun je samen met de therapeut aan je angst werken. Jullie onderzoeken samen hoe jij over jezelf denkt en welke rol dit speelt bij je problemen en bij je gezondheid. En door terug te gaan naar het moment waarop je angst zich heeft ontwikkeld, kun je de gekoppelde gevoelens die daaraan kleven veranderen. Je leert op een andere, betere manier naar jezelf en je lichaam te luisteren. Ook ben je in staat om anders naar de angst te kijken. Je zult je hierdoor verrassend snel beter en minder angstig voelen.

  Goed om te weten
  Je angsten zijn dus door middel van hypnose op te heffen. In 2 of 3 sessies hypnotherapie kun je al van je angst afkomen, alsof deze er nooit geweest. Je hoeft dus geen langlopend therapietraject in, aan de antidepressiva of een heftige confrontatie aan te gaan met je angst. Tijdens de therapie blijf je altijd alert en bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf. Je neemt de prikkelingen in je omgeving alleen niet meer waar. Niet alleen bij angsten of onverwerkte emoties kan hypnotherapie een oplossing zijn. Ook als je last hebt van stress, hoofdpijn en allerlei andere fysieke of psychische klachten kun de therapie een kans geven.

  Bezoek de website voor meer informatie.

  Bij welke angsten kun je hulp krijgen?

  – Hoogtevrees

  – Tunnelvrees

  – Straatvrees

  – Vliegangst

  – Claustrofobie

  – Angst om auto te rijden

  – Liftangst

  – Angst voor spinnen, honden, muizen en katten

  – Faalangst

  – Verlatingsangst

  – Sociale angst

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply