Rate this post
  • Zeg niet ‘Ik heb écht geen tijd’, maar kies voor jezelf!
    Rate this post

    Goed. Straks, als de vakantie voorbij is, eist het hectische leven weer al je aandacht op, en tijd voor jezelf is er niet meer en sporten schiet er al helemaal bij in. En je kunt er niets aan doen, want je hebt er echt geen tijd voor!

    Klinkt bekend? Toch, als je heel goed kijkt, dan is er veel meer mogelijk als je de regie neemt en wat beter organiseert. Overzicht krijgen door vooruit te kijken en taken in je agenda te zetten of aan anderen over te laten, kan je enorm helpen om ruimte en tijd te maken voor jezelf. En je trainingen.

    Het is eigenlijk een kwestie van keuzes maken. Want als je zegt dat je geen tijd hebt voor een training, maak je van je gezondheid geen prioriteit. En zelfs als je wél goed plant, blijft het moeilijk om naast je werk, de verzorging van je kinderen en het huishouden, de overgebleven uren voor jezelf in te ruimen. Maar als je met een overvolle agenda ook wilt sporten of meer gezonde beweging wilt, dan zul je deze tijd voor jezelf moeten vastzetten.

    Want als je die tijd niet reserveert, is het bijna 100% zeker dat het er niet van gaat komen. Er zijn namelijk altijd wel zaken die om je aandacht vragen en die gedaan moeten worden. Op het moment dat je even niets te doen hebt, ga je de dingen afwerken die nog op je lijstje staan. De overtuiging dat je eerst de taken moet afmaken voordat je iets voor jezelf mag doen, is vaak heel hardnekkig.

    Maar zo doe je jezelf tekort, en zie je over het hoofd dat fitheid een voorwaarde is om op de lange termijn goed te kunnen blijven presteren. Je lichaam is tenslotte het gereedschap waarmee je al die andere taken moet uitvoeren. En het goed onderhouden van dat gereedschap is essentieel. En eigenlijk weet je dat wel. Daarom eet je gezond en zorg je voor voldoende slaap. En dat is een uitstekend begin, maar zorg dat je lichaamsbeweging er niet bij inschiet!

    Dus zet nu alvast een kruis in je agenda van de eerste hectische week na je vakantie, waarop je dat fietstochtje maakt, de skeelers aantrekt of die lange wandeling maakt.

    Succes! 

    Niels

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply