Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zeg het met bloemen
  Rate this post

  Bloemen kunnen veel met je doen. Een mooi boeket op tafel fleurt meteen je hele woonkamer op. We nemen ook vaak een bloemetje mee als we bij iemand op bezoek gaan: gewoon voor de gezelligheid of om iemand te feliciteren of zelfs beterschap te wensen. En natuurlijk spelen bloemen in de uitvaartbranche ook een belangrijke rol.

  Voorheen werden in rouwboeketten of -stukken vaak aronskelken verwerkt en daarom worden deze bloemen vandaag de dag vaak met de dood geassocieerd. Tegenwoordig zien we echter veel meer diversiteit in bloemen en planten bij een uitvaart: van klassieke bloemen als rozen, gerbera’s en orchideeën, tot uitbundige veldbloemen, zonnebloemen en klaprozen. Eigenlijk is er ontzettend veel mogelijk in de rouwstukken of -boeketten: van kistdekkende bloemstukken tot een mooi subtiel bloemstuk of meerdere bloemstukken op een kist. Rond, druppel- of hartvormig, in de vorm van vrachtwagens of hoefijzers: alles is bespreekbaar.

  Symboliek
  ‘Nabestaanden kunnen voor de uitvaart zelf bij een bloemist de lievelingsbloemen van de overledene uitzoeken, maar wij kunnen dat ook allemaal voor hen regelen’, legt Kimberly van den Broek van In Memory Uitvaartverzorging uit. ‘Wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerde bloemiste in rouwbloemwerk, die altijd gegarandeerd verse bloemen van goede kwaliteit gebruikt. Afhankelijk van de wensen van de nabestaanden kan zo’n bloemwerk heel persoonlijk in de stijl van de overledene worden opgemaakt.’ Haar collega Angela van Riel knikt bevestigend. ‘Bloemen zijn veelzeggend, en als je niet weet wat de lievelingsbloemen van de overledene zijn, kun je ook gebruikmaken van symboliek. Rozen worden wel gezien als de koningin van de bloemen, en elke kleur heeft haar eigen symboliek. Zo staat rood bijvoorbeeld voor liefde en respect, wit voor echte liefde, puur en waardigheid en roze voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid. Maar ook andere bloemen, elk met een eigen betekenis, zijn geliefd. De lelie is het symbool van onschuld, het viooltje van nederigheid en de zonnebloem van levenslust en bewondering. Zo kan aan elk rouwstuk een heel persoonlijke betekenis worden meegegeven.’

  Wist je dit?
  Omdat de aronskelk in Nederland symbool stond voor de staf van Aäron, werd deze in ons land veel gebruikt als grafbloem. Dit in tegenstelling tot Portugal, waar de bloem juist symbool staat voor het hart van het huwelijk en schoonheid en daarom juist vaak in bruidsboeketten wordt verwerkt.

  Een uitvaart op maat
  Een uitvaart is altijd een persoonlijke aangelegenheid, vinden Kimberly en Angela van In Memory Uitvaartverzorging. Er zijn bij een begrafenis of crematie dan ook geen standaardoplossingen die zij altijd toepassen, maar ze kijken altijd met nabestaanden hoe zij een uitvaart zo mooi en persoonlijk mogelijk kunnen maken. Of je een traditionele, moderne, religieuze of duurzame uitvaart wilt realiseren, Kimberly en Angela kennen de mogelijkheden. Zij staan je in deze moeilijk tijd graag bij om het precies vorm te geven zoals jij dat wilt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply