Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Zeg nee tegen acne
    Rate this post

    De gezondheid van je kind is voor jou het aller­belangrijkst. Zowel lichamelijk als geestelijk. Als jouw zoon of dochter in de puberteit last krijgt van jeugdpuistjes, kan dat van invloed zijn op het zelfvertrouwen.

    Er bestaan milde vormen van acne, maar er bestaan ook ernstigere vormen waarbij er littekens achterblijven op de huid. Ook kan acne op volwassen leeftijd blijven bestaan. Het is daarom belangrijk om acne te laten behandelen, zodat de huid zich kan herstellen en weer gezond is en straalt.

    Wat is acne?
    Een andere term voor acne is ‘jeugdpuistjes’. Acne herken je aan een vette huid met pukkels en mee-eters. De aandoening ontstaat meestal in de baardstreek en op de wangen. Vaak laten ‘gewone’ jeugdpuistjes geen littekens achter. Wel is het vervelend om met een onzuivere huid rond te lopen. Zeker in de puberteit, waarin jongeren elkaar beoordelen en voor een oordeel bovendien gevoeliger zijn. De ernstigere vorm van acne komt vaak alleen bij jongens voor, kan littekens achterlaten en tot in de volwassen jaren aanwezig blijven.

    Hoe ontstaat acne?
    Hormonale veranderingen kunnen ervoor zorgen dat de huid onzuiver wordt en er pukkeltjes gaan ontstaan. Ook geestelijke spanning en erfelijke factoren kunnen van invloed zijn. De talgproductie in de haarzakjes neemt toe. De afvoer van talg raakt door een sterkere verhoorning verstoord en zo ontstaan er ophopingen van talg in de huid. Bacteriën kunnen talg omzetten in vetzuren. Wanneer vetzuren en bacteriën in het omliggende weefsel terechtkomen, treedt er een locale ontstekingsreactie op (het puistje).

    De huidtherapeut
    Voor de behandeling van lichte en ernstige acne kun je bij een huidtherapeut terecht. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde voor succes. Een behandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit een dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd, zodat ze de porie niet meer blokkeren. Wanneer de huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan. We werken sinds kort met twee speciale peelings. Eén daarvan is de Easy droxy peeling. Die is niet alleen zeer geschikt bij acne, maar ook bij zonbeschadiging, rokershuid en een verdikte / grove huid. De andere peelings is de Easy TCA peeling, die kan worden ingezet bij actieve acne en (acne)littekens, pigment­problemen en huidveroudering, en na chemotherapie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply