Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zelf… maar niet alleen!

  Wie een dierbare verliest, voelt vaak nog lange tijd daarna een groot gemis. Gelukkig lukt het veel mensen om het verlies zelf te verwerken. En wanneer dat niet lukt, kan professionele hulp uitkomst bieden.

  Als de drukte en de aanloop van het overlijden en de uitvaart van een dierbare overledene voorbij zijn, lijkt het alsof het leven weer ‘gewoon’ verder gaat. Niets is minder waar. Als nabestaande moet je je leven weer opnieuw gaan vormgeven, zonder de dierbare. Dat rouwproces kan heel zwaar zijn. Het is een proces dat je zelf doormaakt. Je hoeft dat echter niet alleen te doen.

  Samenwerking
  Yvonne van Lingen, uitvaartverzorgster bij Monuta ­Alphen aan den Rijn, en Jan Moes, psychodynamisch coach bij Seniority.nu, spraken met elkaar over de zorg voor nabestaanden na de uitvaart. Dit leidde tot een ­bijzondere samenwerking. Yvonne van Lingen: ‘Mijn ervaring is dat ik na de uitvaart vaak nog het gevoel heb dat nabestaanden ondersteuning nodig hebben die ik niet kan bieden. Het voelt dan niet fijn de nabestaanden los te laten. Mijn werkzaamheden richten zich toch voornamelijk op het organiseren en begeleiden van de uitvaart. Daadwerkelijke nazorg vraagt een heel ­andere expertise. Ik ben blij met onze samenwerking en vind het fijn om te kunnen terugvallen op de expert die Jan Moes is. Seniority.nu is een waardevolle aanvulling op onze werkzaamheden.’

  Ondersteuning bij rouwproces
  Jan Moes is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een verlieservaring en kan je ondersteunen bij het rouwproces. Het overlijden van een dierbare grijpt diep in en brengt een periode van rouw met zich mee. Het lijkt of je wereld stilstaat; je wordt overspoeld door verdriet en andere emoties. In deze moeilijke periode kan het fijn zijn om een beroep op iemand te kunnen doen die:
  • naar je luistert
  • je op een invoelende manier ondersteunt om jouw ­situatie te overzien
  • met je meedenkt over wat jij nodig hebt of zou willen in jouw tempo en op jouw manier. Immers, ieder mens rouwt op zijn of haar eigen wijze
  • jou ondersteunt bij jouw rouwproces om uiteindelijk weer positief en met kracht in het leven te staan.

  Seniority.nu is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply