Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zelf meewerken aan je herstel
  Rate this post

  Als je te maken hebt met een vorm van kanker en verschillende behandelingen moet ondergaan, helpt orthomoleculaire ondersteuning positief bij klachten als misselijkheid, vermoeidheid en/of maag- en darmproblemen. Je creëert hiermee een bredere aanpak in je herstelproces. Goede voeding speelt wel een belangrijke rol bij je herstel, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.

  Ik kan, als orthomoleculair therapeut, ­opsporen waar je lichaam uit balans is geraakt. Die disbalans kan ik vervolgens aanpakken met handgrepen uit de osteopathie. Zo stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van je lichaam.
  Ook is het belangrijk om verantwoord te eten om weer op krachten te kunnen komen. Er zijn namelijk voedingsstoffen die de celgroei kunnen remmen, maar er zijn óók voedingsstoffen die celgroei juist kunnen bevorderen. En je moet er voor zorgen dat eventuele tekorten rond je voedingsstoffen worden aangevuld. Dat kun je doen door voedingssupplementen te gebruiken. De meeste voedingsstoffen krijgen we tegenwoordig namelijk niet meer eenvoudig binnen via onze dagelijkse voeding omdat deze bijvoorbeeld bespoten of genetisch gemanipuleerd is. Ik kan je adviseren rond de juiste supplementen voor jouw situatie. En het is soms goed om bepaalde voeding (tijdelijk) te laten staan. Als je op een verantwoorde manier bezig bent met voeding, kun je zelf meewerken aan je herstel.

  Orthomoleculaire geneeskunde kan prima ingezet worden naast de reguliere behandelingen, en is daar zeker geen vervanging van.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply