Rate this post
 • Zelf verhuizen of uitbesteden? Dit zijn de voor- en nadelen
  Rate this post

  Heb je een nieuwe woning gevonden en ga je dus verhuizen? Dan is het belangrijk om hier een plan van aanpak voor te maken. De verhuizing kun je helemaal zelf doen, maar je kunt dit proces ook uitbesteden. Wat de voor- en nadelen van beide opties zijn? Wij zetten het op een rij!

  De voordelen van zelf verhuizen

  Een voordeel van zelf verhuizen is het feit dat je goedkoper uit bent. Als je geen hulp inschakelt en het proces dus uitbesteedt, ben je hier ook geen kosten voor kwijt. Daarnaast is het een voordeel van zelf verhuizen dat je dit echt op je eigen gemak kunt doen. Je bent hiermee dus een stuk flexibeler. Een andere reden om de verhuizing zelf te doen is omdat je hierdoor beter overzicht houdt van waar je spullen zijn gedurende de verhuizing.

  De nadelen van zelf verhuizen

  Het is een nadeel dat het verhuizen waarschijnlijk meer tijd en moeite kost dan je in de eerste instantie denkt. Het kopen van verhuisdozen, het inpakken en het sjouwen van A naar B: het is lang niet altijd eenvoudig. Bovendien is het een nadeel dat wanneer je nog nooit eerder verhuisd hebt, je hier dus geen ervaring in hebt. Dat betekent ook dat je niet goed weet hoe je spullen op een veilige manier kunt vervoeren. Dit is echt een expertise en als je hier niet van op de hoogte bent kan dit voor vervelende situaties zorgen. Bovendien is het een nadeel van zelf verhuizen dat dit een stressvol proces kan zijn.

  De voordelen van uitbesteden

  Al je kiest voor uitbesteden, dan profiteer je van de expertise van verhuizers. Je kunt ervan uit gaan dat deze verhuizers als geen ander weten hoe ze te werk moeten gaan. Dit kan jou veel gemak en zekerheid bieden, omdat de kans groter is dat alle spullen veilig bij je nieuwe woning terechtkomen. Een verhuisbedrijf inschakelen is tevens slim om te doen als je grote meubels of lastige spullen moet verhuizen. Bij een wasmachine verhuizen of een piano kan bijvoorbeeld extra aandacht nodig zijn. Andere voordelen van uitbesteden zijn dat een verhuisbedrijf vaak goed verzekerd is en het jou tijd en moeite bespaart.

  De nadelen van uitbesteden

  Het uitbesteden van een verhuizing heeft ook enkele nadelen. Zo dien je de controle uit handen te geven en als je dit nooit doet kan dit vrij lastig zijn. Wat ook een nadeel is van uitbesteden: de kosten. De kosten hangen onder andere af van hoeveel spullen je wilt verhuizen, hoe veel verhuizers je nodig hebt en of er specifieke materialen nodig zijn. Een nadeel als je een goedkoop verhuisbedrijf kiest is dat dit kan betekenen dat verhuizers niet zuinig omgaan met je spullen.

  Alle stappen zelf doen of dit proces uitbesteden aan een verhuisbedrijf: het is helemaal aan jou om te bepalen wat je fijn vindt. Weeg bovenstaande voor- en nadelen tegen elkaar af, zodat je de verhuizing met een gerust hart kunt regelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply