Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zelfhulp bij kanker
  Rate this post

  Er is heel veel leesmateriaal over complementaire mogelijkheden bij kanker. Er zijn veel boeken geschreven over dit onderwerp. Het is bijzonder dat iemand heel veel tijd heeft gestoken in dat onderwerp en dat jij dan voor een paar tientjes zijn bevindingen kunt kopen. Als je getroffen wordt door kanker, ben je voorlopig even van de kaart, want er ontstaat nu immers de mogelijkheid dat je eerder zult sterven dan dat je dacht.

  Is dat wel zo? Nee, natuurlijk niet, want je kunt heel veel wijsheid halen uit die boeken en die kunnen je hoop geven. Je kunt leren waarom je kanker hebt gekregen, of wat de mogelijkheden zijn die je zelf kunt toepassen en die soms verrassend eenvoudig zijn. Laat je dus niet gek maken door omstanders of familie, maar trek je eigen plan. Dat kun je doen door je in te lezen in deze materie. Het ene boek leest gemakkelijker dan het andere, maar kies vooral een titel uit die jou aanspreekt. Vooral voeding speelt een belangrijke rol in het natuurlijke herstel.

  Er zijn een paar dingen die je niet moet eten als je kanker hebt:
  1. Onze gewone aardappel, omdat die een veel te snelle koolhydraat heeft en daardoor de kanker zeer snel voedt. Ook maakt die bij het bakken of frituren giftige stoffen aan. Er mogen dus ook geen producten van aardappelen gegeten worden als je kanker hebt. Dus geen frietjes, gebakken aardappelen of chips, in welke vorm dan ook.
  2. Vlees(waren) en vis. Vlees wordt zeer slecht en langzaam verteerd in onze darmen en is sterk verzurend. In vleeswaren zitten zeer veel additieven (E-nummers, suiker en soms melk). Vis is minder slecht, maar doordat onze vis sterk vervuild is, moet je die niet eten als je kanker hebt en het lichaam dus nog meer belast met die vervuiling.
  3. Het vermijden van tarwe(bloem) en producten die daarmee gemaakt zijn in een fabriek. Je hebt geen enkele invloed op wat daarin zit en dat wordt ook niet altijd vermeld. Bovendien zitten fabrieksartikelen altijd vol met verborgen suikers of suikervervangers.

  Groente groenten
  Wat je dan wél kunt eten elke dag tijdens kanker zijn enkele waardevolle groenten: broccoli en alle andere koolsoorten, komkommer, rucola, avocado en groene groenten hebben een bijzonder enzym. Dit enzym werkt de veroudering van het lichaam tegen en stimuleert het metabolisme, oftewel stofwisseling: het geheel van biochemische processen die plaatsvinden in cellen en organismen. Enzymen spelen bij de omzettingen een centrale rol. Laat dus het enzym in bovengenoemde groenten dit metabolisme stimuleren en ervoor zorgen dat de voeding op de juiste manier wordt verwerkt in onze darmen en kan worden opgenomen door je bloed. Het zijn dus vooral de groene groentes die ervoor zorgen dat de voedingswaarde optimaal wordt gebruikt voor onze cellen. Tijdens kanker hebben we voeding nodig die:
  – ons echte voedingswaarde geeft.
  – ons helpt het lichaam te ontzuren.
  – componenten bevatten die iets tegen kanker ondernemen.
  – gemakkelijk verkrijgbaar is.
  – aan te passen is aan onze smaak.

  Alle genoemde groenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar en kunnen je helpen om op een natuurlijke manier kankercellen te elimineren. Bovendien bevatten alle groene groenten enorm veel zonlicht. Dat zie je niet, maar bladgroen ontstaat door de zon. Op die manier krijg je veel zonne-energie binnen.

  Lezing op 9 februari
  Wil je meer weten over kanker en voeding, ga dan naar de lezing op 9 februari in Zeist. Bestel hiervoor nu kaarten als je er zeker bij wilt zijn. Zie www.hetbetereeten.nl/lezing.

  Wim van der Meer
  auteur, gepensioneerd elektroacupuncturist, gewichtsconsulent, orthomoleculair detoxconsulent en orthomoleculair voedingsadviseur

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply