Rate this post
 • Zelfontwikkeling door yoga
  Rate this post

  Als mens zijn we tijdens ons leven voortdurend in ontwikkeling, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Bewustwording is belangrijk om inzicht te krijgen in onszelf en ons leven. Yoga kan ons daarbij helpen.

  Een van de aspecten die yogabeoefening zo de moeite waard maken, is de ontdekking dat lichaam en geest één kunnen zijn. Terwijl we de oefeningen doen, gebruiken we een diepe en regelmatige ademhaling en richten we de aandacht op wat we doen. Dit veroorzaakt
  een innerlijke en uiterlijke eenheid die geleidelijk door oefening groter wordt.
  Uiteindelijk gaan we deze concentratie ook buiten de yoga-lessen steeds meer gebruiken: we worden alerter en rustiger, minder reactief.
  Niet alleen het lichaam, maar ook het denken is tot rust gebracht. Yoga is goed voor mensen van alle leeftijden. Je ziet snel resultaat als je regelmatig de oefeningen doet, omdat bij het loslaten van spanningen grote energiereserves vrijkomen. De organen worden gezonder en gestimuleerd. Het kan zorgen voor de jonge, frisse uitstraling en instelling die iedereen wenst. De wervelkolom herbergt het centrale en autonome zenuwstelsel. Het hele lichaam profiteert er dus van wanneer je wervelkolom leniger wordt. Veel mensen voelen zich tot yoga aangetrokken omdat ze fit en soepel
  willen blijven. Anderen zoeken in yoga verlichting voor specifieke klachten. Wat je reden ook is: yoga kan een belangrijk deel van je leven worden als instrument voor je gezondheid en zelfontplooiing. Kom gerust gratis een proefles meedoen, om zelf te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply