Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zelfontwikkeling, Hoe doe je dat?
  Rate this post

  Tegenwoordig leven we steeds langer en kunnen we steeds meer bereiken dan generaties voor ons. Maar hoe geef je invulling aan de komende jaren?

  Als vrouw kunnen we nu veel meer bereiken dan onze moeders, grootmoeders ook omdat we langer dan hen ‘kunnen’ leven. We hebben veel meer keuzemogelijkheden. En dat is soms juist ook weer een probleem, want hoe maak je de juiste keuze voor jezelf? De enige manier omdat te doen is door zelf­ontwikkeling. Kort gezegd: inzicht krijgen in wie je bent. Want hoe meer je weet wie jij bent, hoe beter jij weet wat jij kunt en wilt. Zelfontwikkeling gaat dus om zelf kennis. Daarbij is het van belang om jezelf toe te staan om naar jouw eigen sterke en zwakke kanten te kijken, om op die manier te ontdekken welke kwaliteiten en vaardig­heden nog verder ontwikkeld kunnen worden en welke gekoesterd mogen worden. Welke interesses, dromen en ambitie je hebt en hoe je die zelf kunt verwezenlijken. Wat er als eerst nodig is om tot zelfontwikkeling te komen, is het jezelf gunnen om tijd en energie te investeren in jezelf. En ja, als vrouw met verschillende rollen (moeder, vrouw van, vriendin, dochter enzovoort) heb je niet altijd de tijd en energie. Althans, dat lijkt zo.
  Door alleen al zo nu en dan bewust de tijd te nemen voor jezelf in de vorm van deelname aan een cursus, een gespreksgroep, een boek te lezen of te praten met een coach, ben jij jezelf al aan het ontwikkelen.
  Dus vrouwen: maak maar eens tijd voor jezelf. Je bent het waard!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply