Rate this post
 • Zelfvertrouwen bij het omgaan met anderen
  Rate this post

  Sommige kinderen zijn angstig in de omgang met leeftijdsgenoten, hebben een lage dunk van zichzelf en beschikken niet over voldoende sociale vaardigheden. Het kunnen verlegen, teruggetrokken kinderen zijn die niet zo goed raad weten met zichzelf en onhandig zijn in het contact met anderen. Maar het kunnen ook luidruchtige kinderen zijn, die anderen hinderen en dikwijls in ruzies of vechtpartijtjes verzeild raken.

  Een socialevaardigheidstraining kan deze kinderen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en weerbaar te leren reageren in voor hen moeilijke situaties. Snap je coaching en training laat kinderen ervaren wat het is om zelf verantwoordelijkheid te nemen, initiatief te tonen door positief te kijken en zich te richten op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit werkt enorm stimulerend en geeft goede resultaten.
  Deze training is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en wordt in Bleiswijk gegeven in een groep van maximaal 10 deelnemers door twee trainers met veel ervaring. Er wordt geoefend door middel van rollenspel en interactie met elkaar.
  Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn contact leggen, complimenten, gevoelens, positieve gedachten maken, en weerbaar reageren. Voorafgaand aan elke training is er een informatieavond voor ouders en een intakegesprekje met zowel ouder(s) als deelnemer.
  De gemeente Lansingerland verleent subsidie aan deze training. De eigen bijdrage van ouders bedraagt € 170,-. De eerstvolgende training start op 4 maart 2015.
  Op www.snapje.nl vindt u aanvullende informatie, de folder en het aanmeldingsformulier.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply