Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zelfverzekerd en vrouwelijk
  Rate this post

  Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, kom je in een soort rollercoaster terecht. Er komt dan zoveel op je af en je moet het allemaal maar ondergaan, stap voor stap: operatie (amputatie of borstsparend), chemotherapie, radiotherapie. Meestal weet je niet half wat er allemaal op je afkomt… Ik kan je weer een stukje op weg helpen met een borstprothese en prachtige lingerie, voor een stukje vrouwelijkheid en weer wat zelfvertrouwen.

  Na een borstamputatie mag je na enkele weken, afhankelijk van de nabehandeling, de tijdelijke prothese vervangen door een definitieve borstprothese. Ook bij een borsts­parende operatie is het soms wenselijk om een deel­prothese met passende lingerie te dragen.
  Vaak wordt gedacht na een borstsparende operatie: ‘Ik heb m’n beide borsten nog. Ik hoef niet naar zo’n winkel.’ Vaak hebben juist deze dames problemen met het vinden van een comfortabele, goed passende en ook nog mooie bh. Door de radiotherapie kan men vaak geen beugel verdragen, de vorm en volume van de borst is vaak anders dan die van de andere borst. Door het oedeem (vochtophoping) en fibrosering (verharding) te verminderen, wordt de borst weer soepel. Dit kan door middel van compressie- en oedeemtherapie.
  Met 23 jaar ervaring werk ik sinds 4 jaar ambulant als compressie- en mammacarespecialist. Dit houdt in dat ik gespecialiseerd ben in compressiehulpmiddelen bij onder andere lymfoedeem en borstprothesen, bh’s, lingerie en badkleding bij dames na borstkanker, maar ook voor grote of afwijkende cupmaten. Omdat ik ben gespecialiseerd in compressie en mammacare, kunnen we therapie, comfort en cosmetiek combineren, en dat is mijn kracht.

  Ik bied:
  – Therapeutisch Elastische Kousen, onder andere bij ­lymfoedeem / vaataandoeningen via Emje BV.
  – compressiehulpmiddelen bij lymfoedeem (waaronder Jovipak, Circaid, compressie-bh’s en dergelijke).
  – borstprothesen en borst-deelprothesen. Merken: ABC, Silima, Amoena, Anita.
  – grote collectie lingerie en badkleding. Merken: Anita, Silima, ABC, Susa, Amoena, Sunflair.
  – diverse hemden, sjaals en strandjurkjes geschikt voor het dragen van een prothese.

  Modeshows
  In april, als de nieuwe collectie badkleding binnen is, ­organiseer ik meerdere modeshows in de regio, om zo te laten zien hoe prachtig je er weer kunt uitzien, ook na borstkanker. Zie mijn website.

  Vergoeding
  Een borstprothese valt in de basis-zorgverzekering. Om in aanmerking te komen, heb je een aanvraag tot machtiging van de huisarts, chirurg of verpleegkundig specialist ­mammacare nodig. Ik ben aangesloten bij EMJE BV Ridderkerk en ben zo SEMH-erkend. Zo heb ik met alle zorgverzekeraars een overeenkomst en regelen wij de financiële afhandeling rechtstreeks met jouw zorgverzekering. Bijbehorende ­lingerie en badkleding wordt niet vergoed en is voor eigen rekening.

  Service bij je thuis
  Graag kom ik bij je thuis om in jouw eigen vertrouwde omgeving jouw voorziening aan te meten. Ik reken hiervoor geen voorrijkosten. Ik neem voor jou gericht op maat, lingerie, prothesen en badkleding mee. Ik heb een grote uitgebreide en gevarieerde collectie lingerie en badmode voor jong en oud volgens de laatste mode!

  Ik werk samen met alle mammapoli’s in Groningen en Drenthe, en daarnaast heb ik zeer goede contacten met de meeste oedeemtherapeuten in onze regio.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply