Rate this post
 • Zet de klok een aantal jaren terug
  Rate this post

  We willen er allemaal zo lang mogelijk jong en gezond uitzien. Er zijn dan ook verschillende bekende manieren waarop je anti-aging kunt toepassen, zoals botox, een filler of cosmetische chirurgie.

  Huidspecialiste Anja Zentveld past in haar praktijk bindweefselmassage en cupping toe. Anja: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om bij de oorzaak van huidveroudering te beginnen. Lichaamscellen (dus ook huidcellen) verouderen onder andere door oxidatie. Hierbij komen vrije radicalen vrij. Dit zorgt voor vroegtijdige veroudering van de huid en de organen doordat er schade ontstaat aan de cellen en zelfs aan het DNA. Oxidatie vindt plaats bij alle processen in het lichaam en is een normaal proces, waarbij het lichaam de vrije radicalen (dit zijn de schadelijke bijproducten die tijdens de oxidatie vrijkomen in het lichaam) neutraliseert. Problemen ontstaan door een teveel aan radicalen van buitenaf!’

  Kenmerken belastende radicalen:
  – Chemische geur, kleur- en smaakstoffen in industrieel bewerkt voedsel, schadelijke stoffen in make-up en in verzorgingsproducten.
  – Bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit.
  – Transvetten (industrieel verkregen vetten) en snelle suikers in kant-en-klaarproducten.
  – Een overmaat aan straling door de zon, zonnebank, mobieltjes, beeldscherm, luchtvervuiling en roken. Ook alcohol, intensief sporten en langdurige stress produceren een overmaat aan vrije radicalen.

  Antioxidanten / superbeschermers zijn onder andere:
  – Gekleurde groenten zoals broccoli, avocado, boerenkool, granaatappel en bessen.
  – Kiemen, zaden en ongebrande noten.
  – Kruiden zoals gember, kurkuma en oregano.
  – Pure chocolade van 74% en hoger.
  – Verse groenten, fruit en vette vis zijn heel belangrijk.

  Stress kun je reduceren door gezonde voeding, beweging in de natuur, yoga, mindfulness en massage.

  Persoonlijk advies
  Anja: ‘Mijn holistische werkwijze ziet de mens als één geheel. Zorg vanuit binnen naar buiten én andersom zijn beide even belangrijk. Tijdens de intake zullen er dan ook meerdere aandachtspunten met je besproken worden, zodat ik me een zo goed mogelijk beeld kan vormen. Jouw huidtype is namelijk een gegeven; een huidaandoening een symptoom! Daarna krijg je een persoonlijk advies, waarmee je zowel van binnenuit als van buitenaf werkt aan een optimale conditie van je huid. Zowel de intake als de behandeling vindt plaats in een rustige en veilige omgeving.’ Zensitive is aangesloten bij de ANBOS.

  ‘Behandeling bij haar voelt als een feest’
  Wat ik aan Anja bijzonder waardeer, is dat zij kijkt naar het geheel: op een holistische manier. Ze adviseert niet zomaar een crème, maar kijkt naar je levensstijl, eetpatroon, of je supplementen neemt en zo ja, welke. Schoonheid kun je namelijk beïnvloeden! Bovendien verruimt ze haar blik door bij te leren, zowel rond technieken en producten als supplementen. Anja werkt uitsluitend met natuurlijke producten die niet op dieren getest zijn, wat voor mij persoonlijk érg belangrijk is. Een behandeling bij haar voelt als een feest. Een heerlijke ontspanning, vertrouwd en écht een moment voor mezelf! – een cliënt

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply