Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zet de stap naar gezond sporten
  Rate this post

  Meer dan vijf miljoen Nederlanders doen actief aan sport. Dit kan van alles zijn: hardlopen, fietsen, balsporten, skaten of fitness. Zeker in deze tijd is het dan ook belangrijk om je lichaam in goede conditie te houden. Toch gebeurt het maar al te vaak dat sporters geblesseerd raken en het sporten even moeten uitstellen. Zo zonde en bovendien vaak onnodig!

  Sporten is gezond, dat weet iedereen. Het verbetert je conditie, het vergroot je kracht en verlaagt je stress. Sporten zorgt er ook voor dat je immuunsysteem beter gaat werken. Wanneer je ziek wordt, is je lichaam beter in staat om virussen te remmen en te verslaan. Het is daarom zeker nu een goed idee om het sporten op te pakken.

  Voorbereiden op inspanning
  Wanneer je besluit aan lichaamsbeweging te doen, is dat duidelijk voor je hoofd, maar nog niet voor je lichaam. Je moet je lichaam dus voorbereiden op inspanning door de juiste sportkleding te dragen, voldoende water te drinken en een warming-up en een cooling-down te doen. Ondanks dat kan het tóch gebeuren dat je een blessure oploopt.

  Lopersknie en enkelverzwikking
  Een blessure zit immers in een klein hoekje. Een verkeerde schoen, een verkeerde spierbalans of scheefstand van de enkels kan al leiden tot enkelverzwikking, peesirritaties als de springers- en lopersknie of zweepslag. Ook de huid kan lijden onder verkeerd sporten, waardoor je blaren, likdoorns of blauwe teennagels kunt oplopen. Wanneer je met deze of vergelijkbare blessures kampt, kun je het beste een bezoekje brengen aan de sportpodotherapeut. Die kan je helpen om de klacht te onderzoeken, de oorzaak van de blessure te analyseren en toe te werken naar herstel.

  Op weg naar herstel
  Als je balend met een pijnlijke, dikke knie op de bank zit, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je moet herstellen. De sportpodotherapeut leert jou oefeningen voor meer stabiliteit en spierkracht. Ook krijg je een trainingsprogramma op maat voor herstel. Daarnaast kan het effectief zijn om een zogenaamde ‘sport-inlay’ te gebruiken, zooltjes die je in je schoen kunt stoppen. De zooltjes corrigeren je voetstand en zorgen voor meer stabiliteit. Zo kun jij stabiel en verantwoord aan de slag met jouw favoriete sportactiviteit!

  Sporten in coronatijd
  Als je een groepsles of teamsport door het coronavirus even niet ziet zitten, of wanneer de huidige maatregelen dit even niet toestaan, betekent dit niet dat je stil hoeft te blijven zitten. Er is nog genoeg mogelijk! Je kunt beginnen met hardlopen of de stad of landschappen buiten de stad verkennen op de fiets. Wist je bovendien dat alleen al een stuk wandelen een positief effect heeft op je conditie en immuunsysteem?

  De podotherapeut van Zwolle
  Ruud Schreur is podotherapeut en helpt mensen weer stevig in hun schoenen te kunnen staan. Je kunt bij hem terecht voor een consult bij klachten in je voeten, -professionele steunzolen en hulp¬middelen zoals ortheses. Ervaar je last bij je voeten, kom dan gerust langs voor een eerste kennismaking!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply