Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Zet die verandering in gang
    Rate this post

    Na een drukke werkdag rij je in je auto naar huis. Er schiet van alles door je hoofd: straks nog even een pak melk en broccoli meenemen uit de supermarkt en als je thuis bent een zwarte was draaien en die muffins bakken voor het schoolfeestje van je jongste kind. En dan moet je óók nog ergens een half uurtje vinden om die presentatie voor morgen voor te bereiden…

    Hoe ga je om met de drukte op je werk en daarbuiten? Daar kan gediplomeerd coach Judith Schaap bij helpen! Judith: ‘Veel mensen die ik zie, willen weten hoe ze de juiste keuzes kunnen maken rond het plannen en organiseren van allerlei taken en verantwoordelijkheden, thuis of op het werk. In zulke gevallen kan ik helpen om inzichten te geven om bepaalde doelen te kunnen bereiken. Een voorbeeld van een tip die ik kan geven, is: probeer niet aan te veel doelen in één keer te werken. Hetzelfde geldt voor multitasken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit niet werkt. Je kunt beter een paar taken op een goede manier uitvoeren dan alles tegelijk willen doen. Het is beter om een taak binnen een bepaald tijdsbestek met volle aandacht uit te voeren. Daarnaast is een balans tussen inspanning en ontspanning nog steeds heel belangrijk. Neem voldoende schakelmomenten en pauzes op een dag. Dat zorgt voor focus en energie.’

    Gedragsverandering
    Judith: ‘Het is ook nog eens zo dat, als er op een bepaald vlak een gedragsverandering wordt gevraagd, het ongeveer 2 maanden duurt tot die goed geïntegreerd is in je leven. Ik kan samen met je bekijken welke gedragsverandering nodig is, wat al goed gaat en welke belemmeringen er eventueel zijn, zoals uitstelgedrag. Dan leer ik de cliënt om daar concreet mee aan de slag te gaan. Waar komt iemand van in beweging? Wat is er nodig? Daarbij hou ik altijd rekening met de persoonlijkheid van de cliënt en wat bij hem of haar past.’

    Voor de korte en lange termijn
    ‘Ook kan ik helpen om een project een begin en een eind te geven; om een goede prioritering aan te brengen: wat is het beste om als eerste en als laatste te doen, of bijvoorbeeld even te parkeren tot een later tijdstip? Veel taken, doelen en projecten zijn voor de langere termijn, en dan kun je kijken wat dat betekent voor de korte termijn. Wat vraagt dat voor acties in het hier en nu? Natuurlijk is het einddoel belangrijk, maar de kwaliteit van de reis ernaartoe is eigenlijk nóg belangrijker.

    Het is helemaal niet gek om een coach in te schakelen. Als je namelijk ergens mee zit of ergens tegenaan loopt, sta je er niet alleen voor. Een coach kan net wat dieper op jou en je situatie ingaan, waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen handelen, kwaliteiten en belemmeringen. Coaching is geen therapie, maar een middel om gericht veranderingen voor de toekomst in gang te zetten en te behouden!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply