Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zet je kinderen in hun kracht
  Rate this post

  Ouders willen altijd het beste voor hun kind. Ze zien hun kinderen het liefste op een goede school, op een mooi niveau, met een fijn sociaal leven en een bruisende toekomst. Maar deze toekomst kan langzaam barstjes beginnen te vertonen. Je kind presteert misschien minder goed dan je hoopte, heeft minder vrienden dan je zou willen zien. Wat moet je dan doen? En hoe ervaart je kind dit zelf?

  Iedere dag krijgen we talloze indrukken op ons af. Niet alle mensen zijn hier even gevoelig voor. Sommige mensen krijgen geluiden, beelden en gevoelens veel heviger binnen. Dit zijn hoogsensitieve personen (HSP). Alles aan de omgeving valt hen op. Naast zintuiglijke indrukken krijgen hoog sensitieve mensen alleen ook gevoelens veel heviger binnen dan andere mensen. Ook veel kinderen zijn hoogsensitief. Omdat zij gevoelens heviger ervaren dan andere mensen zijn ze ook gevoeliger voor stress, spanning en depressieve gevoelens. Als zij de strijd tegen hoge verwachtingen van ouders verliezen, kunnen zij al snel in de put raken.

  Hoge verwachtingen
  Marjolein Kret is coach, zelf HSP’er en moeder van 3 hoog sensitieve kinderen. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om de verwachtingen van kinderen los te laten, en hen in hun kracht te zetten. ‘Ook voor kinderen leggen we de lat soms heel hoog. Deze hoge verwachtingen kunnen bij kinderen snel leiden tot negatieve gevoelens, als het ze niet lukt om deze verwachtingen in te lossen. Dan zie je jouw kind ineens in zichzelf keren en zijn of haar tijd meer alleen doorbrengen. Het enthousiasme waar je eerder juist zo van genoot lijkt ineens verdwenen te zijn’.

  Goed in je vel zitten
  ‘Als je kind veel boos is, zich agressief gedraagt of vaak verdrietig is dan kan ik je kind hierbij helpen. Ieder kind is anders, dus mijn coachingssessies zijn ook iedere keer verschillend. Tijdens activiteiten zoals spel en tekenen kan ik voorzichtig je kind leren kennen het met hem of haar over de lopende problemen hebben. Ik ga me vervolgens inzetten om uit te zoeken waar de kracht ligt van je kind, om deze kracht in de spotlight te kunnen zetten. Door kinderen in hun kracht te zetten kunnen ze makkelijker met stress en te hoge verwachtingen omgaan. Zo komen ze uiteindelijk goed in hun vel te zitten. En wat is er belangrijker dan dat?’

  Bij Praktijk Heart & Mind kun je terecht voor:
  – HSP coaching
  – kinder- en gezinscoaching
  – hulp bij burn-out/stress
  – reiki
  – coaching
  – yoga
  – meditatie

  Tip:
  Naast kindercoach en onderwijsassistent is Marjolein ook kinderyogadocent. Kinderyoga kan ook bijdragen aan kinderen weer in hun kracht te zetten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply