Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zet jij ook de stap naar gezonde voeten?
  Rate this post

  Jouw wekelijkse hardlooprondje in het bos, een avondje uit op die mooie stiletto’s of een tripje met je geliefde viervoeter. Je beseft het misschien niet meteen, maar jouw voeten brengen je overal. Het is daarom belangrijk goed om op pijnsignalen te letten en aandacht te besteden aan de zorg van je voeten. En dan bedoelen we niet alleen met een mooie nagellak…

  Ondanks het rekken en strekken na dat gezonde rondje hardlopen, voel je het toch. Pijnlijke voeten. Wist jij dat de meeste klachten aan de voeten (en enkels, knieën, heupen en rug) ontstaan door overbelasting? ‘Overbelasting’: dat klinkt misschien als iets wat je alleen oploopt als je te lang bent wezen spinnen of een te zware halter hebt opgepakt. Maar een verkeerde loopbeweging, doorgezakte voeten of knieën die naar binnen staan, kunnen ook al overbelastingsklachten veroorzaken. Het gevolg? ­Hardnekkige blessures die ervoor zorgen dat je dagelijkse hardlooprondje voortaan niet meer zo soepel (ver)loopt.

  Voorkomen is beter dan…
  Niet alleen als je fanatiek hardloper bent (of voetballer of tennisser), moet je goed op je voeten letten. Mensen met diabetes of reuma kunnen – door problemen met de stofwisseling en stijfheid in de botten en spieren – ook problemen krijgen. Soms zelfs met wonden of amputatie tot gevolg… Maar liefst één op de vier mensen met diabetes krijgt op een bepaald moment last van voetproblemen. Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Preventieve zorg door een podoloog voorkomt heel wat narigheid.

  Podo wat?
  Een podoloog is dé specialist van voetengezondheidszorg en helpt jou bij al je bewegingsklachten aan je voeten. Grote kans dat je pijn voortvloeit uit andere klachten aan je ‘bewegingsapparaat’. Maar ook wanneer je rug, kniëen of heupen de veroorzakers van de problemen zijn, kan de podoloog helpen en advies geven. Zo kan een op maat gemaakte inlegzool die 100% past bij de stand van je voeten de uitkomst zijn.

  Op je voetstuk
  Zet jij ook de stap naar gezonde voeten? Bij register podoloog Anja Mehagnoul ben je aan het juiste adres. Na een uitgebreid gesprek over je klachten worden je voeten onderworpen aan een uitgebreid onderzoek. Eerst krijg je een 2D-scan, die de grootste boosdoener(s) van je klachten in kaart brengt. Anja maakt eventueel een echo, waarmee ze kan zien wat er in je voet aan de hand is. Met echografie en de digitale loopanalyse kun je zien hoe het staat met de spieren, pezen en gewrichten in de voet en de afwikkeling van de voeten. Afhankelijk van je klachten wordt een behandelplan opgesteld.

  Kennis en persoonlijke benadering
  Bij Voetcorrect / Podozorg Beemster behandelt register podoloog Anja Mehagnoul patiënten (van jong tot oud) met allerlei voet- en houdingsklachten. Ze heeft de studie Podologie aan de Academie voor Podologie gevolgd. Daarna heeft ze een aanvullende studie Echografie gevolgd bij Podozorg Nederland, en vervolgens een studie Orthopedisch Schoenspecialist gevolgd bij de Academie voor Podologie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply