Rate this post
 • Zie er beter uit met een peeling
  Rate this post

  Niets is zo vervelend als een huidprobleem hebben. Mensen kijken je aan en zien dat er wat mis is, en je schaamt je ervoor. Gelukkig is er wat tegen te doen.

  Eerst even een uitleg over de huid. De epidermis of opper­huid is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden ‘verhoornde cellen’ genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij, en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwt de huid zich doorlopend.

  Huidvernieuwing
  Een chemische vloeistof die wordt gebruikt bij een medische peeling, lost als het ware de tussencelstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen, waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden. Tevens wordt er meer vocht vastgehouden in de huid, waardoor de huid beter wordt gehy­drateerd.

  Peelings
  Medische peelings zijn huidbehandelingen bedoeld voor het verjongen van de huid of om bepaalde huidproblemen te behandelen. De behandeling wordt altijd in kuurvorm aangeboden, voor het bereiken van het beste resultaat. Peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid. Het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk. Peelings kunnen voor elke huid een uitkomst bieden.

  Unieke afstemming
  Omdat elke huid uniek is en zo zijn specifieke behandelingen vereist, wordt er eerst een intakegesprek gehouden en goed naar jouw huid en klachten gekeken. Zo kan er bepaald worden welke peeling voor jou het beste is. Nadat bepaald is welke peeling voor jou geschikt is, doen we een patch-test, om te kijken of je huid ertegen kan. Als de patch-test goed is gegaan, wordt er een week later een eerste peelingbehandeling ingepland. De meeste peelings worden in kuurverband gegeven. Hiermee behaal je ook het beste resultaat. Om het resultaat optimaal te laten verlopen, worden er ook producten voor thuisgebruik geadviseerd. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat en werken we samen aan een verbetering van je huid.

  Vergoedingen
  De peelings zijn behandelingen die cosmetisch / medisch van aard zijn, en zijn in de meeste gevallen voor eigen rekening. Acne en acnelittekens worden vaak wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De producten voor thuisgebruik vallen hierbuiten.

  Wil je weten of een chemische peeling ook voor jou geschikt kan zijn? Neem dan contact op met de praktijk,
  of kijk voor meer informatie op de website.
  Voor de volgende indicaties kun je een peeling ondergaan:
  – acne
  – acnelittekens
  – doffe huid
  – zonbeschadigde huid
  – fijne lijntjes
  – oppervlakkige rimpels
  – grove poriën

  Bij NovaDerm werken we met de peelings van Dermaquest. Dermaquest heeft een breed scala aan peelings, om zo elke huid te kunnen behandelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply