Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zie je overal tegenop?
  Rate this post

  Stress is helemaal niet erg. Je lichaam maakt extra adrenaline en cortisol aan. Het prettige daarvan is dat je beter kunt presteren.

  ‘Maar de boog kan niet altijd gespannen staan’, zei mijn oma vroeger al. Dan trok ze haar schoenen uit, ging ze in een luie stoel zitten en masseerde ze haar beide voeten. Vervolgens zakte ze lekker onderuit met een tijdschrift. En ze had gelijk. Oma had geen voetreflextherapeut nodig. Ze masseerde niet alleen haar voeten maar, belangrijker, ze zorgde ervoor dat inspanning en ontspanning in haar leven in balans waren.
  Tegenwoordig is het leven vol drukte, deadlines, frustraties en verplichtingen. We zijn altijd ‘online’. Stress is in ons dagelijks leven zó normaal geworden, dat het een leefstijl is geworden! Het gaat goed, totdat ons lichaam ons een halt toeroept. Dan gaat het niet meer: we zien overal tegenop, krijgen slaapproblemen, kunnen ons niet meer concentreren en krijgen pijnklachten. Overmatige stress leidt uiteindelijk tot een burn-out. We kúnnen niet meer.

  Regelmatig komen mensen met dergelijke klachten in mijn praktijk. Geen wonder. Je hoeft maar een website van een voetreflextherapeut te bezoeken of je leest hoe goed de behandeling werkt op de vermindering van stress en bij een burn-out. Dat is ook mijn ervaring. De periode dat men ‘uitgeschakeld’ is, wordt aanzienlijk bekort. Maar nog belangrijker is, dat we leren van de les die ons lichaam gegeven heeft.
  De boog kan niet altijd gespannen staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply