Rate this post
 • Zie jij op tegen de nacht?
  Rate this post

  Wanneer het bijna bedtijd is, weet jij al hoe laat het is. Je weet dat je straks weer eindeloos ligt te woelen om vervolgens uren naar het plafond te staren. Lekker in slaap vallen lukt je al tijden niet. En als het toch lukt, word je al vrij snel daarna weer wakker. Het is een oneindige cirkel die zich de hele nacht blijft herhalen.

  Als de wekker gaat, ben je al een hele tijd wakker. Je voelt je alleen totaal niet uitgerust en fris. Gedurende de dag ben je ook erg moe en heb je moeite om je te concentreren. Wanneer je dit herkent, heb je waarschijnlijk last van een slaapstoornis.

  Uiteenlopende oorzaken
  Het voorbeeld van hierboven richt zich voornamelijk op een in- of doorslaapprobleem, maar er zijn ook een hoop andere varianten van slaapstoornissen. Denk bijvoorbeeld aan slaapapneu, overmatig zweten gedurende de nacht of te vroeg wakker worden. De oorzaken van een slaapprobleem lopen enorm uiteen en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn of een combinatie daarvan. Een oefentherapeut kan je in veel gevallen helpen om van je slaapprobleem af te komen.

  Persoonlijke benadering
  De oefentherapeut helpt je met inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen en je krijgt inzicht in do’s en don’ts rondom slaap. Je gaat op zoek naar een evenwichtige leefsituatie, waarin belastingen (stress, zorgen, spanningen) worden afgewisseld met rust en ontspanning. Je leert oefeningen die bijdragen aan een betere ontspanning, maar ook die de piekergedachten beter onder controle brengen. Dit alles wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en problematiek.

  24-uursvisie
  Marleen van Wijngaarden is (slaap)oefentherapeut en legt uit: ‘Als oefentherapeut benader ik je lichamelijke of mentale klachten vanuit een 24-uursvisie. Dit houdt in dat de invloeden van jouw dag doorlopen in de nacht. De gevolgen van de slechte nachtrust lopen vervolgens weer door in de dag erna. Ik maak op een systematische manier inzichtelijke wat de onderliggende oorzaken en factoren zijn die je klachten en slaapproblemen in stand houden. Daarna kunnen we ze aanpakken en oplossen zodat jij je nachtrust terugkrijgt. En dat lukt vaak al binnen zes behandelingen.’

  Oefentherapie helpt ook bij onder andere:
  – bekkenklachten
  – rugklachten
  – nek- en schouderklachten
  – scolioseproblematiek
  – hoofdpijnklachten
  – chronische pijn
  – hyperventilatie

  Over Marleen
  Marleen van Wijngaarden is oefentherapeut Cesar en praktijkhoudster. Door haar werk in de bedrijfsgezondheidszorg heeft zij veel ervaring op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten. Daarnaast is zij aangesloten bij het Chronisch Pijn Netwerk voor Oefentherapeuten. Marleen heeft veel ervaring in het behandelen van chronische pijnklachten, slaapproblematiek en ademhalingsproblemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply