Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zie jij wat ik voel?
  Rate this post

  ‘Mijn kind zit niet lekker in zijn vel.’ Dit is wat ik vaak te horen krijg in mijn praktijk. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind, dat het kind zich goed voelt, dat het kind gelukkig is. Mijn vraag aan de ouders is dan: ‘Hoe zit je zélf in je vel? Ben jij gelukkig?’ Ik hou ze als het ware een spiegel voor. Dan herkennen ouders vaak dat ze zelf niet lekker in hun vel zitten, en dat hun kind spiegelt wat ze zelf voelen. 

  Kinderen zijn vaak een spiegel van hoe jij jezelf echt voelt. Kinderen reflecteren het gedrag waaraan ze bewust en onbewust worden blootgesteld. Vooral het onbewuste is hetgeen waar kinderen het meest op reageren. Het spiegelende gedrag kan zitten in iets waar jij als ouder je niet bewust van bent.

  Dan zeg ik tegen ouder en kind: ‘Kijk eens in de spiegel.’ Meestal zie je dat je haar niet goed zit of andere negatieve dingen. Maar kijk eens verder naar jezelf. Kijk eens in de spiegel, glimlach eens naar jezelf en zeg: ‘Ik hou van jou’. In het begin is het beetje onwennig, maar als je dit elke dag doet, zul je merken dat het je zelfvertrouwen geeft en je een beter zelfbeeld krijgt. Hoe vaker je dit doet, hoe beter, totdat je langs een spiegel loopt en spontaan met een grote glimlach zegt dat je van jezelf houdt. Want het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. Ontdekken dat je goed in je vel kan en mag zitten is een ontzettend fijn gevoel, voor jezelf én je kind.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply