Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ziekte: een signaal van je lichaam
  Rate this post

  Ziek worden… Kun je daar iets aan doen of overkomt het je? Dit is soms best een lastig onderwerp, omdat je niet wilt verkondigen dat iemand schuld heeft aan zijn of haar ziek zijn. Dat is ook niet de strekking van mijn verhaal.

  Ik zie ziekte als een signaal van je lichaam; een signaal dat er iets uit balans is, in je lichaam en misschien ook wel in je leven. Ik zie het zo dat iedereen een bepaalde blauwdruk heeft. Deze blauwdruk geeft een beeld van wat goed bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan voeding: niet ieder mens reageert goed of minder goed op dezelfde voedingsmiddelen. Maar ook beweging: wat voor de één goede lichaamsbeweging is, hoeft voor de ander niet zo goed te werken. En denk ook aan je sociale leven: sommige mensen vinden het heerlijk om met grote groepen vrienden leuke dingen te doen. Anderen vinden dat juist heel stressvol en voelen zich beter als ze alleen of met weinig mensen zijn. Deze blauwdruk kun je doortrekken naar alle aspecten van je leven, dus ook werk, wonen enzovoort.
  Als je lange tijd leeft op een manier die niet past bij jouw blauwdruk, ontstaat er stress in je lijf en raak je uit balans. Zodra je te veel uit balans raakt, kun je ziek worden. Met behulp van Neuro Emotionele Integratie (NEI) kunnen we kijken waar iemand uit balans is. Heeft het te maken met voeding, met hormonen, met emoties (van jezelf of van anderen)? Enzovoort. Nieuwsgierig, vragen of geïnteresseerd? Kijk op mijn website of stuur me een mailtje.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply