Rate this post
 • Ziekteverzuim wordt teruggedrongen
  Rate this post

  In elk bedrijf is de werkdruk hoog. Dat geeft stress en misschien zelfs ziekmelding als gevolg. Ondanks een goed ingerichte werkplek kan de spierspanning in nek/schouder regio groter worden. Het lang achter elkaar achter je beeldscherm (meerdere uren) ­zitten is de boosdoener.

  Stress, hoofdpijn, RSI en rugklachten kunnen het gevolg zijn. Wil jij als werkgever iets goeds doen voor je personeel? Denk dan eens aan een stoelmassage op de werkplek. Door vijftien minuten massage kunnen veel lichamelijke klachten en een stressgevoel verdwijnen of verminderen. Met haar achtergrond als fysiotherapeute onderscheidt Susan van Bellen zich van andere stoelmasseurs. ‘Ik kan de werknemers goed ­adviseren over hun eventueel bestaande ­klachten. De stoelmassages die ik geef zijn daardoor niet standaard maar aangepast aan de klacht en daardoor wordt er maximaal resultaat gehaald.’ Door een stoel­massage te ondergaan, wordt meteen duidelijk waar eventueel een verhoogde spierspanning aanwezig is. ‘Door bijvoorbeeld rekoefeningen mee te geven, kan verdere verhoging van de spanning en pijnklachten worden voorkomen’, legt Susan uit.
  Stoelmassage past in een beleid van een goed werkgeverschap. Onderzoek van de universiteit van Maastricht heeft daarnaast aangetoond dat bedrijfsmassage het ziekteverzuim terugdringt. Vooral werkgerelateerde klachten als ­psychische vermoeidheid, stress en klachten aan het bewegingsapparaat namen af bij werk­nemers die op regelmatige basis stoelmassages ­ontvingen. Dat maakt bedrijfsmassage niet tot een luxe maar een goede investering in jouw bedrijf!
  Wanneer je als werkgevers op regelmatige basis stoelmassage aanbiedt, zul je zien dat je personeel fitter en productiever wordt. De kosten zijn laag en bijkomend voordeel is dat de Belastingdienst ook nog eens meebetaalt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply