Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Zijn jouw hormonen in balans?
    Rate this post

     

    Onze stressreactie is ontwikkeld in de oertijd, waarin we te maken hadden met echte gevaren. Denk bijvoorbeeld aan een gevaarlijk roofdier. Om te overleven waren er twee opties: vechten of vluchten. Hiervoor moest zo snel mogelijk veel energie vrijkomen. Hiervoor maakt het lichaam de hormonen adrenaline en cortisol aan

    Eigenlijk gebruikt ons lichaam ditzelfde systeem nog steeds om te reageren op stressinvloeden; alleen ziet onze stressbelasting er anders uit. Het is niet altijd meer levensbedreigend, maar een opeenstapeling van stressbelasting uit ons dagelijkse werk, privéleven, voeding en soms ook overmatig trainen. Dit noemt men een ‘chronische opeenstapeling’, die uiteindelijk te veel kan worden, waardoor we eigenlijk helemaal niet meer stressbestendig zijn, met alle gevolgen van dien.

    Stressbronnen
    Je kunt stress onderverdelen in de volgende belangrijke stressbronnen:
    – Werk / carrière. Beter delegeren en timemanagement, functieveranderingen en minder werken zijn voorbeelden van oplossingen.
    – Privéleven. Denk daarbij aan oplossingen als hulp bij traumaverwerking, gezins- en relatiecoaching en cognitieve gedragstherapie.
    – Vervuiling. Allergenen en gifstoffen uit de omgeving.
    – Voeding. Een teveel aan suiker, chemische E-nummers, bestrijdingsmiddelen en voeding waar je intolerant of allergisch voor bent.
    Je valt pas blijvend af als je de balans herstelt, je hormonen in balans zijn en je stressbelasting door voeding er niet meer is.

    Hormonen bepalen:
    – het hongergevoel
    – het verzadigingsgevoel
    – de ‘zoete trek’
    – de plek waar je vet opslaat
    – de plek waar vocht vastgehouden wordt
    – of vet verbrand of opgeslagen wordt
    Hormonen bepalen zelfs de wilskracht en energie om aan een lifestyleverandering te kunnen beginnen.

    Kettingreactie
    Hormonen werken op een zeer ingewikkelde manier samen. Gaat het ergens mis met maar één hormoon, dan ontstaat er onmiddellijk een kettingreactie van fouten bij de andere hormonen. En dan begint de ellende: je komt aan, voelt je sneller moe, hebt geen energie en krijgt een onbedwingbare eet- en snoepdrang. Suikers, E-nummers en bestrijdingsmiddelen, maar ook alcohol geven je lichaam stress, en je lichaam raakt uit balans. Je hormonen zijn uit balans.

    Naar een gezonde levensstijl
    Wij helpen je graag om je hormonen in balans te krijgen en de stress door voeding, gifstoffen, suikers en chemische E-nummers geheel te laten verdwijnen. Je zult merken dat heel veel vage klachten gaan verdwijnen, en je vol energie 2015 kunt gaan starten.
    We zijn geen voorstander van diëten, omdat dit alleen op korte termijn werkt, en dus geen permanent resultaat oplevert. Samen met jou gaan we na een uitvoerig intakegesprek aan de slag en maken we aanpassingen in je huidige voedingspatroon op basis van de hormoonfactor. Op deze manier kun je starten met een nieuwe, gezonde levensstijl, die voor iedereen goed is vol te houden en de gezondheid optimaliseert.

    Wil jij het nieuwe jaar 2015 ook op een gezonde manier starten? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply