Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zijn jouw voeten al klaar voor het voorjaar?
  Rate this post

  Een zacht zonnetje, de geur van vers gemaaid gras in de lucht, genieten van je eerste ijsje van het jaar en éíndelijk weer een luchtig rokje of jurkje dragen. Heerlijk: eindelijk lente. Het is natuurlijk óók weer bijna tijd voor sandaaltjes en andere open schoenen. Maar wees eens eerlijk: zijn jouw voeten daar wel klaar voor?

  Onze voeten zijn vaak het ondergeschoven kindje. Dit komt simpelweg omdat onze voeten meestal verstopt zitten in (sport)schoenen, laarzen of sneakers tijdens de herfst- en wintermaanden. De verzorging van onze voeten, zoals het smeren van een goede voetcrème, blijft er dan ook vaak bij. Terwijl dit zo belangrijk is voor onze voeten, omdat dit het uitdrogen van de huid en eeltplekken voorkomt. Vaak krijgen we dan te maken met kloven en barsten in de de huid die pijnlijk kunnen zijn.

  De verzorging van je voeten staat misschien vrij laag op jouw prioriteitenlijstje. Dit komt simpelweg omdat jouw voeten meestal tóch verstopt zitten in dichte (sport)schoenen, enkellaarsjes of sneakers. Een verdere verzorging (zoals het behandelen van eeltplekken of het smeren van een vochtinbrengende crème) is dan niet echt noodzaak. Toch? Maar waar komen die droge huid, eeltplekken en kloven dan vandaan?

  Kans op voetklachten
  Pedicure Mirjam Venema legt uit: ‘In de winter kies je logischerwijs voor dichte en warme schoenen. Een nadeel van het vaak dragen van dicht schoeisel, en zéker wanneer dit geen ademend materiaal is, is dat je voeten worden blootgesteld aan een broedplaats van bacteriën. En wanneer je voeten niet de nodige zorg en aandacht krijgen, is dat effect meteen te voelen én te zien. De huid van je voeten voelt bijvoorbeeld droog en trekkerig aan. Je hebt niet alleen last van eeltplekken, maar ook misschien van verkleuringen in je nagels, kloven, of ingegroeide en afgebroken nagels. Heb je weleens gedacht aan een heerlijke pedicurebehandeling om je voeten eindelijk eens te geven wat zij verdienen?

  Mirjam legt uit hoe een pedicurebehandeling eruitziet bij Venema Podologiecentrum: ‘We reinigen en desinfecteren eerst de voeten, daarna knippen we de teennagels en verwijderen we het eelt en eventuele likdoorns. Daarna gaan we de voeten met verschillende frezen mooi maken zodat alles mooi glad wordt. Verdikte teennagels frezen we dunner, zodat ze niet zo dik meer zijn. Naast pedicure ben ik ook medisch pedicure. Want ook voor mensen met diabetes is voetverzorging heel belangrijk om te voorkomen dat bijvoorbeeld dikke eeltplekken problemen veroorzaken en hierdoor open plekken kunnen ontstaan. Wanneer je diabetespatiënt bent, is het heel belangrijk dit te voorkomen, omdat wondjes vaak slecht genezen, met alle gevolgen van dien, zoals amputaties.’

  Totaalpakket
  Voor de verzorging van je voeten, maar ook met voetproblemen kun je al 15 jaar terecht bij Venema Podologiecentrum. Het totaalpakket van het Venema Podologiecentrum omvat podologische correctiezolen, pedicure, medisch pedicure, manicure, nagelregulatie, teenortheses en verzorgingsproducten voor voeten en handen. Venema Podologiecentrum is aangesloten bij ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply