Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zit je kind niet lekker in zijn vel?
  Rate this post

  Heeft je kind last van bijvoorbeeld slapeloosheid, presteert het slecht op school of studie, is er steeds ruzie of gedraagt je kind zich juist terug getrokken, voelt hij of zij zich vaak down of eenzaam?

  Er kunnen veel factoren aan ten grondslag liggen, zoals de grote druk door social media in de huidige samenleving, onveilige hechting, ziekte in de familie, verhuizing, rouw of echtscheiding. Aan bijvoorbeeld een echtscheiding gaat vaak een moeilijke periode vooraf, zowel voor kinderen als voor de ouders. Die gaat gepaard met veel onzekerheid over hoe het nu verder gaat, verdriet en gevoelens van eenzaamheid, angst of boosheid. Soms hebben zij het gevoel dat ze het moeten opnemen voor vader of moeder, of denken ze dat het allemaal hun schuld is. Dan is er nog vaak een verhuizing of misschien ook een nieuwe vriend of vriendin van een van de ouders in het spel. Het is heel normaal dat kinderen het dan even niet meer weten. Dit kan leiden tot piekeren, schuldgevoelens, onzekerheid, verminderen van gevoelens van eigenwaarde. Het kan ook zijn dat deze symptomen zich pas op latere leeftijd uiten.
  Patricia van den Broek van LOF Jongerentherapie helpt onder meer kinderen en jongeren tussen 14 en 30 jaar met deze klachten. Gelukkig kunnen deze problemen succesvol aangepakt worden door middel van gesprekken, visualisaties, ademhalingsoefeningen en creatieve werkvormen, zoals tekenen of kleien.
  De aanpak van Patricia is kortdurend. In gemiddeld 10 tot 15 sessies helpt zij jongeren om met hun verdriet en emoties om te gaan, zodat ze beter begrijpen wat er eigenlijk allemaal van binnen gebeurt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply