Rate this post
 • Zit jouw kind lekker in zijn vel?
  Rate this post

  Je wilt het beste voor je kind. Maar soms gaat het niet helemaal zoals je het van te voren had bedacht. Door een stoornis of invloeden van buitenaf ontwikkelt je kinders zich anders en kunnen er problemen ontstaan in het gezin of op school. Dan is het fijn wanneer je aan kunt kloppen bij de Praktijk voor Leren en Gedrag, een kleinschalige praktijk voor orthopedagogische hulp en basis-GGZ.

  ‘Met een team van deskundige medewerkers bieden wij hulp en begeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen’, vertelt initiatiefnemer en orthopedagoog Leo Beukering. ‘Zo kun je bij ons terecht voor onder andere begeleiding bij een groot aantal stoornissen zoals dyslexie, ADHD, vormen van autisme, borderline en hechtingsproblematiek. Maar we bieden ook hulp bij opvoedingsproblemen en bij allerlei mogelijke problemen zoals pesten, faalangst of agressiviteit. Naast orthopedagogische hulp bieden we ook hulp vanuit de basis-GGZ.’

  Begeleiding en training
  De begeleiding en training van de Praktijk voor Leren en Gedrag kan zowel individueel als in een kleine groep plaatsvinden. Ook begeleiding binnen jouw gezin is mogelijk. ‘Onze begeleiding en hulpverlening is gericht op het ontwikkelen van een actieve houding, zelfstandigheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en kwaliteit.’

  Lekker in je vel
  Een van de trainingen die de praktijk aanbiedt, is ‘Lekker in je vel’. ‘Deze een-op-eentraining is bedoeld voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten, maar bij wie niet duidelijk is of zij gebaat zijn bij een socialevaardigheidstraining, faalangstreductietraining, weerbaarheidstraining of psychologische begeleiding’, vervolgt Leo zijn verhaal. ‘De training bevat elementen die tot alle hierboven genoemde mogelijke trainingen en begeleidingen behoren. Het heeft tot doel een kind weer lekker in zijn/haar vel te laten zitten. Hiertoe wordt bekeken wat er specifiek voor dit kind noodzakelijk is.
  Maatwerk
  In een 8- tot 10-tal begeleidingen worden verschillende methoden toegepast om te kijken waar het kind zich prettig bij voelt en wat ertoe leidt dat dit kind zich beter in het vel gaat voelen, met andere woorden: wat effectief is. Het is beslist geen standaardtraining die algemeen wordt toegepast. Omdat er specifiek naar het kind gekeken wordt en een uitgangspunt gekozen wordt waar het kind zich goed bij voelt, is de training zeer laagdrempelig.

  Inventariserend en preventief
  De training ‘Lekker in je vel’ heeft een meer inventariserend en preventief karakter dan andere trainingen. Al snel wordt duidelijk waar het probleem zit, wat een goede manier is om het kind lekker in het vel te doen zitten of wat er eventueel verder nodig zou zijn. Om de training meer toegankelijk te maken en zodoende het preventieve karakter te benadrukken, wordt het tegen een zeer aantrekkelijk tarief aangeboden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply