Rate this post
 • Zitten in stille aandacht
  Rate this post

  Terwijl velen het contact met de christelijke tradities verliezen, blijft de zoektocht naar zingeving en spiritualiteit bestaan. Zen blijkt een eigentijds antwoord te geven op een groeiende behoefte aan stilte en inkeer. De kern van zen is de zittende meditatie, het in stilte geconcentreerd zitten, afgewisseld met loopmeditatie. Vanuit de beweging van yoga naar de verstilling van meditatie. Als tussenfase is er een korte cursus mindfulness.

  Bij Zendo ‘De Drie Juwelen’ sta jij als mens ­centraal. In de stilte van de zenmeditatie ontdek je wie je in diepste wezen bent. Voorbij de woorden herontdek je de oorspronkelijke ­helderheid van je mens-zijn. Op authentieke wijze verbind je je opnieuw met de wereld waarin je leeft. De zenfilosofie is de inspiratiebron van Zendo ‘De Drie Juwelen’. ­Zenmeditatie is een van oorsprong oosterse weg van verstilling en verdiepte aandacht. Een directe en individuele benadering van de essentie van de menselijke geest. Zen is een universele en praktische methode voor meer inzicht, ontspanning en balans in je leven.
  Sinds 2007 kun je in deze praktijkruimte aan huis mediteren onder leiding van Zenmeester Jeroen Witkam en zenlerares Mariëtte Paravicini di Capelli.
  De zendo staat open voor iedereen die ­individueel of in een groep wil leren medi­teren en blijven oefenen. Beide leraren hechten aan een goede begeleiding van het individuele proces, en om dit mogelijk te maken, is de ­maximale groepsgrootte 8 deelnemers.
  Zendo ‘De Drie Juwelen’ biedt ook een ­alternatieve aanpak voor het reguliere aanbod van geestelijke gezondheidszorg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply