Rate this post
 • Zo gezond mogelijk de winter door?
  Rate this post

  Nog even kunnen we genieten van de zomer. Van de zonnewarmte, heerlijk buiten leven, buiten bewegen (fietsen, wandelen)…

  In de vakanties hebben we tot rust kunnen komen, maar binnenkort begint het najaar, een periode waarin we vaker verkouden worden, waarin we gemakkelijker last van de luchtwegen kunnen krijgen. Ook onze spieren en gewrichten kunnen stijver en pijnlijk worden. De lagere temperaturen en het vochtige en ­wisselvallige weer, waardoor we weer meer ­binnen leven en minder bewegen zijn daar, naast een stressvol leven, mede de oorzaak van. In het najaar kost het dan ook snel meer energie om optimaal gezond te blijven. Daardoor blijft er minder energie over voor een optimale weerstand. Vermoeidheid en verkoudheden komen dan ook weer vaker voor.
  Bij de mesoloog kun je laten testen of al jouw orgaan­systemen optimaal functioneren, of je de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen voldoende kunt opnemen. De mesoloog zal met een uitgebreid onderzoek (anamnese, pols / tong, visceraal, Elektro Fysiologische Diagnostiek) ­uitzoeken waarom bepaalde orgaansystemen niet optimaal functioneren. Je krijgt een, op jouw situatie toegespitst, mesologisch advies. Dit kan bestaan uit homeopathie, ­supplementen, kruiden en een voedings-, leef- en bewegingadvies.
  Een mesologisch consult kan ook heel goed preventief gedaan worden, opdat je met een juist mesologisch advies zo gezond mogelijk en in balans het najaar en de winter kunt doorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply