Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo hou ik mijn gezichtsuitdrukking
  Rate this post

  Mijn huisarts vermoedde al iets en verwees me door naar het ziekenhuis, en daar kreeg ik het verschrikkelijke nieuws te horen: borstkanker. Het was alsof de grond onder mijn voeten weggehaald werd. Je weet op zo’n moment niet wat je te wachten staat, maar dat wordt je al snel uitgelegd: operatie, bestralingen en chemobehandelingen. En ook: verlies van energie én mijn haar…

  In het ziekenhuis kreeg ik al snel de tip om naar een haarwerkspecialist te gaan, om weer wat op mijn hoofd te hebben voor als ik later kaal zou worden door de chemotherapie. Dat was mooi, maar mijn wenkbrauwen dan? Een gezicht zonder wenkbrauwen leek me echt niks. Een kennis van mij, die ook borstkanker heeft gehad, raadde me aan om naar een specialist in permanente make-up te gaan. Die zou ervoor zorgen dat niemand kon zien dat mijn wenkbrauwharen uitgevallen zijn.

  In de salon legde de specialist uit dat ze met pigmenten de wenkbrauwhaartjes kon simuleren. Ik liet het haar voortekenen, en daarna ik was overtuigd: dit is ideaal. Zo hou ik toch mijn gezichtsuitdrukking. En tegen de tijd dat ik mijn eigen wenkbrauwen weer terugkrijg, zijn die pigmenten weer vervaagd. Echt een uitkomst!

  Eén van de vele vervelende aspecten van (borst)kanker is dat je naast de ziekte ook te maken kan krijgen met haaruitval als gevolg van de chemokuren. Je verliest hierbij helaas niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. ­Permanente make-up biedt de mogelijkheid om je wenkbrauwen, en dus een goede mimiek, te blijven behouden. Bij deze methode wordt er door middel van een aantal kleine naaldjes een huidvriendelijk kleurpigment ­voorzichtig in de huid geplaatst. Hiermee kunnen de wenkbrauwen aangevuld worden, of compleet gepigmenteerd worden. Normaal gesproken wordt de permanente make-up opgefrist, maar wanneer je klaar bent met je chemokuur, kun je er ook voor kiezen om het verder te laten vervagen, zodat je natuurlijke wenkbrauw er weer netjes overheen kan groeien. Wanneer je ook je wimperhaartjes verliest en een mooie oogopslag wil houden, kan permanente make-up ook als eyeliner gepigmenteerd worden op de wimperaanzet!

  Vorm, kleur en hoogte
  Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden je wensen besproken en kun je zelf de gewenste vorm en kleur ­aangeven. Vervolgens worden de wenkbrauwen getekend in de vorm die voldoet aan de wens of de vorm van het ­gezicht. Ga je akkoord, dan worden de wenkbrauwen in twee of drie behandelingen gepigmenteerd, waarbij de vorm en de kleur opgebouwd worden.

  Soms kun je de behandeling laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Soms is het verstandiger om dit pas te doen wanneer de wenkbrauwen al (deels) zijn uitgevallen. Laat je hierover adviseren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply