Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zo ken ik haar weer

  Mijn moeder is mijn grote voorbeeld.
  Ze is bijna 76 maar je zou het haar ­beslist niet geven. Ze is nog heel vitaal en ­geniet van iedere dag. Alhoewel, een jaar ­geleden was dat wel heel anders.

  Ze kreeg hevige buikklachten. Onderzoeken brachten niets aan het licht; blijkbaar moest ze hier maar mee leren leven. Ik merkte dat het haar onzeker maakte. Op een gegeven moment kwam ze amper nog het huis uit. Ik zag mam in korte tijd jaren ouder worden. Haar 75ste verjaardag besloot ze maar niet te vieren. Zelfs het etentje dat we voorstelden, liet ze aan zich voorbijgaan. Ze had weer zo’n buikpijn.

  Toen ik haar op een dag huilend van de pijn aantrof, was voor mij de maat vol. Dit kon toch niet langer zo doorgaan!
  Zelf was ik ooit een keer bij Linda van der ­Giessen geweest en ik stelde mam voor om samen een keer naar haar toe te gaan voor onderzoek. Linda houdt zich vooral bezig met de behandeling en ondersteuning van het eigen afweersysteem. In totaal zijn we drie keer geweest en intussen is mam weer helemaal de oude.

  Binnenkort wordt ze 76 en als verrassing ben ik een geweldige dag voor haar aan het voor­bereiden. Een beetje als compensatie omdat haar verjaardag vorig jaar in het water viel, maar ook omdat ik zo gek met haar ben en haar enorm bewonder. Ik hoop nog heel veel verjaardagen samen met haar te mogen vieren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply