Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo kies jij het beste matras voor jou!
  Rate this post

  Sommigen vinden het heerlijk, voor anderen is het juist een dagelijks stresspunt: slapen! We kunnen er echter niet omheen; een goede nachtrust is noodzakelijk voor ons dagelijks functioneren. Een belangrijke factor in onze nachtrust is het juiste matras. Met oneindig veel opties is het kiezen van het juiste matras soms best een stressvol dingetje. Wij leggen je in dit artikel uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van het juiste matras. Alvast een tip: laat jouw nieuwe matras aan huis leveren. Dat scheelt een hoop gedoe!

  De juiste afmetingen
  Bij het kiezen van een matras is het essentieel om rekening te houden met de juiste maat en afmetingen. Je moet immers wel een matras kiezen dat binnen jouw bedframe past. De gangbare maten zijn eenpersoons, tweepersoons, queen en king size. Het is ook belangrijk om te controleren of de hoogte van het matras geschikt is voor jouw behoeften. Sommige mensen vinden een heel dik matras prettig, terwijl anderen juist liever op een wat dunner matrasje liggen. Ook past een heel dik matras niet in ieder bed.

  Ondersteuning en comfort
  Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een matras is de mate van ondersteuning en het comfort dat het jou biedt. Een goed matras moet de juiste ondersteuning bieden aan jouw lichaam, vooral aan de rug en de wervelkolom. Je kunt hier het best een keus in maken door het gewoon te gaan ervaren. Ga naar een showroom en ga even een paar minuten liggen op verschillende matrassen. Zo kun je het best een weloverwogen keuze maken.

  Materiaal en ademend vermogen
  Het materiaal van het matras speelt een belangrijke rol in het bepalen van het comfort en de duurzaamheid ervan. Populaire materialen zijn onder andere traagschuim, latex, binnenvering en pocketvering. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Traagschuim matrassen bieden drukverlichting en vormen zich naar jouw lichaamsvorm, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met pijnlijke gewrichten. Latex matrassen zijn van natuurlijk materiaal en bieden veerkrachtige ondersteuning en goede ventilatie. Binnenveringmatrassen bieden goede ondersteuning en veerkracht dankzij de stalen veren, waardoor het geschikt is voor mensen die van een steviger gevoel houden. Pocketvering matrassen ademen goed en passen zich uitstekend aan aan jouw lichaamsvorm. Probeer wederom de verschillende typen matrassen even uit in een showroom. Kijk ook naar het ademend vermogen van jouw matras, zeker wanneer je veel zweet in je slaap!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply