Rate this post
 • Een groene slaapkamer? Zo krijg je die!
  Rate this post

  Wanneer je je huis gaat inrichten doe je dit op een manier die goed bij jou past. Als je niet veel van interieur weet of je niet heel goed kunt kiezen, doe je waarschijnlijk wat inspiratie op via internet of woonmagazines. Zou je graag een slaapkamer met veel groen willen hebben? Dan ben je op het juiste adres beland, want we geven je graag wat inspiratie voor de ideale groene slaapkamer. Ook als je geen groene vingers hebt! Lees dus snel verder, want die groene slaapkamer kan er niet vroeg genoeg zijn.

  Groene wand
  Laten we beginnen met de meeste impact, namelijk een groene wand! Je kunt op ontzettend veel manieren een groene wand creëren, bijvoorbeeld door plankjes te installeren en hier planten op te zetten. Ook kun je hangplanten ophangen aan touwtjes of deze over de plankjes draperen. Heb je niet zulke groene vingers en wil je wel een groots, groen effect? Dan is het ophangen van een kunsthaag wellicht iets voor jou. Je kunt de volledige muur hiermee bedekken, zodat je in één klap ontzettend veel groen in huis hebt.

  Kleine planten voor op het nachtkastje
  Als je niet veel ruimte aan de muur hebt – bijvoorbeeld omdat hier kasten staan – kun je ook voor wat kleine plantjes kiezen. Deze kun je in het raamkozijn plaatsen of op je nachtkastje, zodat je echt kunt genieten van wat subtieler groen in je slaapkamer. Als je het goed aanpakt kies je voor luchtzuiverende planten, want deze zorgen ervoor dat je een stuk lekkerder slaapt. Ook voor de mensen zonder groene vingers is er een optie, want dan zijn nepplanten ook een prima alternatief. Neem een kijkje bij een specialist in kunstplanten en bloemen en je vindt vast een paar groene rakkers die goed bij jouw slaapkamer passen.

  Grote (nep)bomen
  Go big or go home! Dat is wat wij denken als we aan planten denken, vooral in de slaapkamer. Je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben, want het zou zonde zijn om mooie planten weg te stoppen in een hoekje. Er zijn ontzettend veel boompjes die je goed als kamerplant in de slaapkamer kunt plaatsen. Denk hierbij aan een geldboom of een boom met mooie bloesems. Vind je dit allemaal te veel gedoe? Kijk dan eens naar kunstboompjes met bijzondere bloemen of bladeren eraan. Zo voeg je ook direct wat kleur toe aan de kamer, zonder extra moeite.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply