Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
2.4/4 - (1 stemmen)
 • Zo krijg jij meer zelfvertrouwen!
  2.4/4 - (1 stemmen)

  Als je zelfvertrouwen hebt, laat je je niet leiden door de angst dat je iets niet kunt. Je laat los wie je denkt te moeten zijn en je kunt helemaal zijn wie je bent.

  Hieronder deel ik 3 waardevolle tips die ervoor zorgen dat jij meer zelfvertrouwen krijgt.

  Tip 1: Stop met jezelf te vergelijken met een ander
  Als je jezelf regelmatig vergelijkt met een ander, is de kans groot dat je er zelf bekaaid vanaf komt. De ander is altijd beter, liever, slanker enzovoort. Realiseer je dat ieder mens zijn eigen talenten, kwaliteiten, positieve én negatieve eigenschappen heeft. Dat maakt ieder mens uniek. Dat geldt dus óók voor jou. Waardeer jezelf om wie je bent en wat je kunt. Jij bent mooi precies zoals je bent!

  Tip 2: Voel de angst en doe het toch
  Angst werkt verlammend. Het zorgt ervoor dat je niet de stappen zet die je wilt zetten, ­waardoor je jouw doelen niet haalt. Vaak gaat het om de angst voor de angst. Achteraf denk je vaak: ‘Heb ik me daar nou zo druk om gemaakt?’.

  Tip 3: Durf te falen
  De reden waarom we niet doen wat we éigenlijk diep van binnen graag willen, is dat we vaak bang zijn om te falen. Maar wat is falen eigenlijk? Stel jezelf die vraag eens. Heb je daadwerkelijk gefaald of ben je een ervaring rijker? Zie het als een leermoment. Als je durft te falen, ga je dingen doen waar je echt blij van wordt. Je durft stappen te zetten in de goede richting. Probeer, faal en probeer opnieuw.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply