Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo kun jij besparen op je energiekosten
  Rate this post

  Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen veel thuisgewerkt, thuis vakantie gevierd en hebben we geprobeerd om ons huis een fijnere plek te maken. Nu je veel tijd thuis besteedt, zal het je vast niet ontgaan zijn dat je energierekening wat omhooggeschoten is. Niet zo gek, want je bent nou eenmaal meer thuis en verbruikt stroom die je normaal op je werk zou verbruiken. Misschien krijg je een thuiswerkvergoeding van je werk om dit te compenseren, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je energierekening sowieso wat terug wilt dringen. Op de volgende manieren kun je dit het beste doen.

  Vervang je ouderwetse gloeilampen
  Hoewel we ervan uit willen gaan dat iedereen inmiddels duurzame ledverlichting in huis heeft gehaald, is dit nog niet altijd het geval. Waarschijnlijk haal ook jij nog wat gloeilampen uit je zolderkamer of schuur vandaan. Deze vreten stroom en leveren niet de beste verlichting op, dus je kunt het beste direct ledlampen aanschaffen. Of je nu standaard E27 lampen zoekt of Budgetlight E14 Led lampen, dit zou geen probleem moeten zijn met een snelle online zoektocht. Vervang je ouderwetse lampen snel, des te eerder zie je een verschil op je energierekening.

  Voorkom onnodig en sluipgebruik
  Tegenwoordig staat ons hele huis vol met elektrische apparaten. Niet zo gek natuurlijk, want veel van deze apparaten gebruiken we dagelijks. Maar we gebruiken ze ook heel wat uren niet en laten ze vervolgens op stand-by staan. Dit kost ontzettend veel stroom, welke zo doorsluipt naar je energierekening. Voorkom sluipgebruik dus door je apparaten daadwerkelijk uit te zetten. Daarnaast hoeven we niet uit te leggen dat je geen tv of lampen aan moet laten staan, als je deze niet gebruikt of niet eens in de betreffende kamer aanwezig bent. Al dit onnodig verbruik zorgt ervoor dat jij een groter deel van je salaris moet inleveren aan je energiemaatschappij.

  Voorkom tocht
  Op dagen dat het kouder is buiten, zet je al snel lekker de verwarming aan. Maar hoeveel zin heeft het om de boel op te stoken als je alle deuren en ramen open laat staan? Precies! Zorg dus dat je alle deuren van de ruimte waar je je begeeft sluit en de kieren dichtmaakt. Zo kan de verwarming zijn werk doen, zonder dat deze tegen alle kou van buitenaf hoeft te werken. Met speciale tochtstrips kun je zowel de kieren bij de ramen als de deuren dichten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply