Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo maak je hardlopen écht leuk
  Rate this post

  Hardlopen is een gezonde en goedkope manier om je conditie te verbeteren en hoog te houden. Bovendien word je hier ook vrolijker en energieker van. Adem de frisse buitenlucht in en laat al je zorgen achter je. Is hardlopen niet je favoriete sport? Met onderstaande tips breng je daar snel verandering in. Dus trek je hardloopschoenen aan en go for a run!

  1. Maak een toffe playlist
  Je favoriete tunes geven je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Dan lukt een rondje hardlopen al helemaal. Maak een playlist aan met liedjes waar jij veel energie van krijgt, doe je oordopjes in en rennen maar! Tip: Zorg ervoor dat de playlist even lang duurt als jouw vaste rondje. Alweer het laatste nummer? Dan weet dat je bijna thuis bent. YESSS!

  2. Download een motiverende app
  Een hardloop-app houdt niet alleen je resultaten bij, maar begeleidt je vaak ook door middel van een aanmoedigende stem. Check iedere dag je resultaten na afloop en zet een nieuwe goal vast voor je volgende workout. Motivate yourself! Let wel even op dat je een stevig hoesje om je telefoon hebt.

  3. Zoek een hardloopmaatje
  Together you are stronger! Zoek een hardloopmaatje dat, net zoals jij, serieus is en resultaat wil behalen. Werk samen naar jullie goals toe, zoals een betere conditie of een strakker lichaam. Dit kun je doen door het rondje wekelijks uit te breiden of een nieuwe workout toe te voegen. Samen geef je minder snel op en het is bovendien ook nog eens supergezellig!

  4. Zorg voor de juiste sportkleding
  De juiste sportkleding zorgt voor meer comfort tijdens het sporten, maar ook voor extra zelfvertrouwen. Zo zorgt een sport-bh voor meer support en ondersteuning van je borsten en zorgen een sportlegging en shirt voor warme spieren en de opname van zweet. Kies voor een mooi kleurtje of printje en ren zelfverzekerd rond in jouw prachtige sportkleding!

  5. Trakteer jezelf met leuke sportaccessoires
  Net zoals je sportoutfit, kunnen diverse sportaccessoires je flink motiveren voor, tijdens én na je training. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stappenteller waar je je renprestaties mee kunt bijhouden, of een sportarmband die je smartphone op de juiste plaats houdt? Tevens is een eigen hoesje ontwerpen een leuke manier om jezelf dagelijks te inspireren en motiveren. Lees jouw persoonlijke quote en begin vol goede moed aan je workout!

  6. Doe mee aan een wedstrijd
  Dit is een superleuk doel om naartoe te werken! Doe bijvoorbeeld mee aan een hardloopwedstrijd of een obstacle run. Je zult merken dat je in de volgende weken met nog meer plezier en vol energie gaat hardlopen. Je hebt immers een goal dat je wilt behalen. Je kunt natuurlijk ook je eigen wedstrijdjes organiseren met je vrienden. Run your own race!

  7. Ga verder van huis
  Natuurlijk is het erg gemakkelijk om direct bij de voordeur te beginnen met hardlopen. Je bent zo snel thuis na je rondje, maar loopt wel dagelijks dezelfde route. Ben je toe aan een nieuw uitzicht? Pak dan de fiets en ga naar het bos of de heide. Laat alle geuren op je afkomen en ren vol enthousiasme jouw nieuwe parcours.

  8. Altijd voorbereid
  Zorg ervoor dat je trainingsspullen altijd klaarliggen voordat je aan je geplande rondje begint. Op deze manier kun je geen uitvluchten zoeken en begin je (misschien met wat tegenzin) toch aan je training. We promise, you’ll be happy afterwards!

  9. Verwacht niet te veel
  Alles of niets? Zo werkt het in de realiteit niet. Houd er rekening mee dat het bereiken van je goal tijd kost en dat het soms even kan tegenzitten. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor niet in staat zijn om te hardlopen. Geef niet op en ren de eerstvolgende keer weer vrolijk je rondje!

  10. Vergelijk jezelf niet met anderen
  Een van de grootste valkuilen: te veel kijken naar anderen. Social media geven jou het beeld van een bepaalde vorm van perfectie, terwijl dit in de realiteit meestal helemaal niet zo werkt. Let hier dus vooral niet op. Jij bent jezelf en daar mag je trots op zijn!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply