Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo oud als de weg naar Rome…
  Rate this post

  ‘s Ochtends opstaan en met tevredenheid in de spiegel kijken. Hoe lang geleden is het dat dat voor jou gold? Vaak zijn we behoorlijk streng voor onszelf als het gaat om ons uiterlijk, zeker wanneer de ouderdom zijn intrede doet. Dat we ons best doen om lang te kunnen blijven genieten van een mooie huid is overigens niets nieuws, maar zo oud als de weg naar Rome.

  Veel mensen kennen de mythes rondom huidverzorging wel: Cleopatra die in ezelmelk zou baden, Franse hofdames die hun gezicht met wijn behandelden… Van oudsher zoeken mensen naar methodes om huidveroudering af te remmen en onzuiverheden te verminderen. Zo is ook massage een eeuwenoude methode waarvan de werking onomstotelijk bewezen is.

  Zondige methode
  De oude Grieken begonnen al met massage. Toen het Christendom opkwam, werd massage echter gezien als een zondige bezigheid. Volgens de kerk was het teveel gericht op ijdelheid, een van de zeven zonden. Pas tijdens de renaissance, toen men interesse had voor de gebruiken van vroeger, begon massage weer aan terrein te winnen. Maar pas rond 1930 werd het fenomeen ‘bindweefselmassage’ ontdekt door een fysiotherapeut. In de afgelopen jaren zijn varianten hierop steeds populairder geworden, met name gezien de voordelen voor gezondheid en huidverbetering.

  Speciale massage
  Het verschil met gewone massage is dat de bindweefselmassage gericht is op de bindweefsellaag tussen spieren en huid. Door dit weefsel te stimuleren, worden de bindweefselcellen geprikkeld. Dat leidt ertoe dat de huid meer collageen en elastine aanmaakt, wat de structuur van de huid verstevigt. Ook verbetert hierdoor de opname van werkstoffen in de huid uit de verzorgingsproducten die je gebruikt. In feite kun je het zien als een manier om de huid harder te laten werken om fit te worden.

  Mechanisch antwoord
  De Icoone laserbehandeling is het mechanische antwoord op de bindweefselmassage. Dit apparaat bevat massagerollers gecombineerd met LED- en lasertechnologie die de huid intensief kunnen behandelen. Doordat de massagerollers in verschillende richtingen over de huid worden bewogen, kan diep op het bindweefsel worden ingewerkt. Binnen een paar behandelingen kunnen putjes, littekentjes, fijne lijntjes of rimpels aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

  Meer toepassingen
  Het is niet toevallig dat de bindweefselmassage ontdekt werd door een fysiotherapeut, aangezien het ook bij medische doeleinden kan worden ingezet. Deze behandeling verhoogt namelijk de zuurstoftoevoer naar het bindweefsel en verbetert de bloedcirculatie. Dat zorgt voor een frissere, meer zuivere huid, maar ook kunnen er mooie resultaten geboekt worden met de behandeling van (lymf)oedeem, littekens en brandwonden. Een mooiere, gave huid? Dat betekent werken aan een fitte huid!

  Voor wie geschikt?
  – Rimpeltjes en fijne lijntjes
  – (Acne)littekens
  – Cellulite
  – (Lymf)oedeem
  – Striae
  – Brandwondenplekken

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply