Rate this post
 • Zo prettig mogelijk zelfstandig verder
  Rate this post

  Stel, je bent een alleenstaande oudere, heerlijk buiten wonend, en ook al heb je wel eens last van je gewricht of spieren: je kunt je prima zelf redden. Maar… dan gebeurt er iets waardoor je zelfstandigheid in het gedrang komt, door bijvoorbeeld een breuk of beroerte. Ineens is je zelfstandigheid niet meer vanzelfsprekend.

  Of je bent rond de 45 en krijgt te horen dat je Parkinson of MS hebt. Ook dan kan je leven behoorlijk er anders gaan uitzien. Wij kunnen helpen om samen met jou te kijken naar de problemen waar je tegenaan loopt en hiermee aan de slag te gaan, om op die manier mogelijkheden terug te krijgen of te behouden, of andere oplossingen te vinden om zo optimaal en prettig mogelijk zelfstandig verder te kunnen.

  Gespecialiseerde zorg
  De Loefbiter is een gespecialiseerde eerstelijns fysio­therapiepraktijk met als werkgebied Gorredijk en ­omstreken. Wij staan voor gespecialiseerde, op maat gesneden zorg, waarbij zelfstandigheid en zelfredzaamheid vooropstaan. Dit betekent gespecialiseerde zorg – waar nodig in de thuissituatie – met aandacht voor het individu en daarbij behorende unieke behandeling. Naast algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie en neurologische aandoeningen. Dit houdt in dat wij veel kennis en ervaring hebben in het werken met (kwetsbare) ouderen en aandoeningen als MS, Parkinson en CVA, ook bij jongere mensen.

  Geriatriefysiotherapie
  De geriatriefysiotherapeut richt zich op het behoud en herstel van functies (bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of lopen) en participatie (bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen kunnen doen). Doelstelling van onze behandeling is optimale zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Balans-, kracht- en valpreventietraining zijn een belangrijk onderdeel van onze behandeling.

  Neurorevalidatie
  Bij problemen in het centrale zenuwstelsel, zoals Parkinson, CVA, MS, dementie en niet-aangeboren hersenletsel ben je bij ons aan het juiste adres. We werken individueel en in groepsverband, in de praktijk of aan huis, en zijn aan­gesloten bij diverse netwerken om kennis op te doen en te delen met collega’s.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply