Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zo zie je er altijd stralend uit!
  Rate this post

  Elke ochtend smeren met eyeliner en wenkbrauw­poeder en iedere ­middag ontdekken dat het niet op z’n plek is blijven zitten. Zwemmen en met ­panda-ogen weer boven water komen. Sporten en met het zweet ook je ­make-up wegvegen. Kan dit niet anders?

  Ja, dit kan zeker anders! Hoe leuk en mooi make-up ook is, het nadeel is dat het kan uitlopen. En dat is nu net niet wat je wilt als je make-up draagt. De oplossing is simpel en effectief: permanente make-up. Deze vorm gaat namelijk geen kant op en daardoor kun je er probleemloos mee zwemmen, huilen, zweten, sporten, slapen, douchen en naar de sauna. Wat een verademing!
  Permanentemake-upspecialiste Petra Vanbrabant voorziet haar klanten van prachtige, natuurlijke wenkbrauwen en een mooie eyeliner. Ook het inkleuren van de lippen, het verfraaien van littekens en reconstructie van de tepelhof behoren tot de mogelijkheden.

  Hoe werkt het? Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag gebracht. Die blijft meestal ongeveer 2 jaar zitten en vervaagt heel langzaam, waarna je weer naar de salon kunt teruggaan voor een opfrisbeurt.
  Permanente make-up is geen vervanging van je eigen make-up, maar geeft je wel altijd een verzorgd en fris uiterlijk. Het ziet er heel natuurlijk uit.

  Aanpak
  Bij de intake worden je wensen besproken, en worden de vorm en de kleur bepaald. Ook wordt de permanente make-up voorgetekend, zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat. Ga je akkoord, dan wordt er gepigmenteerd. Na een aantal weken ga je weer terug naar de salon voor een nabehandeling, waarbij ook eventueel een correctie kan plaatsvinden.

  Vorm en kleur
  Als je voor de eerste keer in de salon komt, gaan jullie eerst uitgebreid jouw wensen qua kleur en vorm bespreken. Waar wil je permanente make-up en welk resultaat wil je bereiken? Subtiel of iets opvallender? Petra kijkt ook goed welke vorm en kleur het beste past bij jouw huid- en haarkleur en persoonlijkheid. ­Permanente make-up moet een verlengstuk van jezelf zijn en zo natuurlijk mogelijk ogen.

  Zowel de permanente make-up als de scalppigmentatie, bijvoorbeeld voor de haarsimulatie van de wenkbrauwen of de wimperlijn, als het hoofdhaar, dienen voor of na de chemotherapie aangebracht te worden en niet tijdens de therapie! Dit omdat de huid dan anders kan gaan reageren.

  Kaal zijn hoeft niet meer
  Eén van de gevolgen van chemotherapie is, dat je hoofdhaar gaat uitvallen. Met scalppigmentatie kun je de dunnere plekken met stoppeltjes laten opvullen in dezelfde kleur als de rest van het haar.
  Bij scalppigmentatie worden kleine puntjes pigment vlak onder de huid aangebracht. Het lijken net stekeltjes en is zó natuurgetrouw, dat je de puntjes nauwelijks van de echte haartjes kunt onderscheiden. De pigmenten zijn overigens anders van samenstelling dan die voor permanente make-up gebruikt worden. Ze vervagen namelijk niet of nauwelijks na het genezingsproces. Niemand kan zien dat de plek is gepigmenteerd. Het is vaak zo dat mensen met een hand over je hoofd moeten strijken voordat ze erachter komen dat je je haar niet hebt afgeschoren maar dat je hoofd is gepigmenteerd.
  Scalppigmentatie is ook nuttig voor haar­verdichting door het inbrengen van schaduw en/of puntjes tussen de langere haren, wanneer het haar niet meer volledig vol teruggroeit na de chemotherapie.
  De pigmentatie wordt in enkele sessies a­angebracht. Tussen de sessies zit steeds een genezingstijd van ongeveer een maand. Als je klaar bent met de behandeling, hoef je later niet meer naar de salon terug te gaan voor een nabehandeling, omdat de kleur niet vervaagt, wat wel het geval is met ‘gewone’ permanente make-up.
  Wanneer je op een gegeven moment toch af wil van de pigmenten, dan kun je ze door middel van laser laten verwijderen.
  Scalppigmentatie is er voor iedereen: mannen en vrouwen, jongeren en ouderen. Is dit toch niets voor jou? Dan kun je ook een haarwerk of mutsje dragen, wat ook prachtig staat!

  Weer stralen
  Petra Vanbrabant is expert en ervaringsdeskundige in paramedische en esthetische micropigmentatie voor huidcorrecties. Het is haar missie om mensen weer te laten stralen na stress, huidproblemen of ziekte. Zij is gediplomeerd en gespecialiseerd in scalppigmentatie, littekencorrecties, tepelpigmentatie, huidverbetering en permanente make-up.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply