Rate this post
 • Zo zie je er elke dag goed gestyled uit!
  Rate this post

  ‘s Ochtends loop je op een klein drafje het kantoor binnen. Maar net op tijd. Vluchtig trek je je jas uit en strijk je je blouse recht. Eigenlijk lag die nog verfrommeld in de kast, maar er was geen tijd meer om te strijken. En nu je iets beter kijkt zie je dat er ook nog een vlek op je broek zit… Het zal vast niemand opvallen, maar jou wel. De rest van de dag erger je je aan je bij elkaar geraapte outfit, terwijl je vol bewondering toekijk hoe de ene na de andere collega je passeert met de leukste kleren. En stijl is natuurlijk altijd gebaseerd op smaak, maar er zijn toch veel simpele manieren waarop je zelf makkelijk stijlvoller door het leven kunt gaan.

  Bepaal jouw stijl
  Voordat je iets gaat doen, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Hoe zou je er uit willen zien? Welk gevoel zou je willen krijgen van je kleding. Daar gaat het namelijk om. Je kleding kan zoveel doen voor je gemoedstoestand: een goed paar schoenen kan er voor zorgen dat je zowel letterlijk als figuurlijk met een goed gevoel de deur uitloopt. Of dat nou een net paar enkellaarsjes is of een kleurrijke sneaker.

  Goede basis
  Door de bomen het bos niet meer zien: voor je kledingkast geldt precies hetzelfde! Misschien denk je dat als je meer kleding hebt, dat de keuze makkelijker is, maar dat is dus niet het geval. Vaak bewaren we namelijk allemaal kledingstukken waar we toch eigenlijk niet zo weg van zijn. Of we willen die prachtige glitter jurk toch nog niet weg doen, want wat als die gelegenheid zich voordoet… Maar ja, zo blijven al die items liggen en leiden ze ons af van de kledingstukken die we eigenlijk graag dragen. Ruim dus met regelmaat je kast op en houdt alleen die dingen die je echt graag draagt. Zo kun je bij wijze van spreke alles uit je kast trekken zonder erbij na te denken.

  Go to items
  Wanneer je je kast hebt opgeruimd, kun je echt eens gaan kijken wat je mist. Misschien merk je dat je veel leuke tops hebt, maar dat je niet echt een goede broek hebt om de outfits mee af te maken. Ga dan kijken wat voor soort broek bij jou en je bovenkleding past, en investeer in een goede broek. Je kunt beter één of twee geweldige broeken hebben dan tien matige. Dit maakt de keuze makkelijker en je weet altijd dat alles goed bij elkaar past.

  Neem de tijd
  ‘Ik heb ‘s ochtends geen tijd om lang voor de spiegel te staan’ is geen excuus. Niemand heeft daar in de vroege ochtend tijd of zin in (elk minuutje extra in bed is mooi meegenomen). Maar ‘s avond hebben de meeste mensen wel meer tijd. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk beginnen aan die spannende nieuwe serie op Netflix, maar tien minuutjes kun je altijd wel even missen. Leer jezelf aan voordat je op de bank gaat zitten naar je kast te gaan. Dan kun je je gedragen kleren wegleggen, iets comfortabels aantrekken als je toch bezig bent, en een nieuw setje kleren klaarleggen. Als je dan even moet nadenken of iets moet opzoeken, dan heb je daar alle tijd voor.

  Het zit ‘m in de details
  Je denkt nu wellicht: van alles wegdoen en nieuwe dingen kopen, daar heb ik geen geld voor (over)! Dat is heel begrijpelijk, maar het hoeft ook niet veel of duur te zijn. Vaak kom je met de nieuwe combinaties van je overige kleren al een heel eind. Maar je kunt met je kleding zelf ook nog variëren. Rol bijvoorbeeld je broekspijpen eens op, zodat die een mooie grote omslag heeft; stop je shirt eens in je broek met een mooie riem eromheen en kijk eens goed welke haarstijl nou het beste bij de complete look past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply